Oli kalsea joulukuu 1990. Menimme Helsingin Messukeskuksen koiranäyttelyyn 9. joulukuuta ja tuomarina oli lhasa apsoille meille tuntematon madridilainen villakoiria kasvattava Carlos Fernanzed Renau. Olin nuori ja kehässä oli monia hienoja lhasa apsoja. Koirani AM Ch Hylan Sho Tru Hoshira Maverick oli ROP ja VSP oli narttuni AM CH San Jo Wellington Rose Tattoo. Pelkäsin espanjalaista tuomaria, joka todellakin tiesi mitä teki. Kehän jälkeen hän sanoi, voisiko vaihtaa muutaman sanan kanssani. Silloin pelottavalta tuntuva ja karismaattinen Carlos Fernandez Renau sanoi: “Sinulla on intohimo ja palo lhasa apsoihin, sen näkee kaikesta. Koirasi ovat hienoja ja olen varma, että sinusta tulee koirissa vielä jotakin.” Se oli ensimmäinen kosketukseni Carlos Fernandez Renau:n. Ne sanat ja tuo näyttely antoi minulle niin paljon voimaa ja inspiraatiota tulevaan. Sinä päivänä ymmärsin, että tätä harrastusta saa ja voi harrastaa intohimoisesti. Sen viestin kertoi mies Madridista.

Kehän jälkeen Carlos kertoi, että ihaili Suomea ja Pohjoismaita sekä täällä harrastuksessa löytyviä nuoria ihmisiä sekä tapaa harrastaa. Carlos kysyi etäämmällä seisovasta äidistäni. Onko “tämä naarasleijona kasvattanut sinut?” Vastasin, “kyllä hän on äitini.” Tähän Carlos tokaisi: ” Tämä on Eurooppaa parhaimmillaan.” En silloin ja tuossa iässä vielä oikein ymmärtänyt, mitä se kaikki tarkoitti. Nyt sen tiedän ja arvostan hänen sanojaan vieläkin enemmän.  Carlos myös kysyi tunsinko Tiina Taulosta? Oliko hänellä mielestäni sama palo ja intohimo villakoiriin kuin minulla lhasa apsoihin. Vastasin, että hänellä on juuri se sama palo ja innostus. Olemme samaa sukupolvea ja samaa maata. Carlos nauroi ja sanoi, että haluaa tutustua Tiinaan. Carlos arvosti nuoria ja uskoi heihin. Tiina, Juha Palosaari ja Carlos aloittivat pian tuloksekkaan yhteistyön. Oli kuin Carlos olisi  heittänyt bensaa meidän nuorien kasvattajien elämän ja harrastamisen orastaviin liekkeihin. Tiinalle ja Juhalle se tapahtui myös ilmielävän koiran muodossa. Multi BIS & BISS Int & Multi CH Maneetas Del Zarzoso Fuego Fatuo oli isovillakoira, josta tuli legenda Tiinan ja Juhan käsissä.

Tuon jälkeen ymmärsin, kuinka kuuluisa ja legendaarinen kasvattaja Carlos Fernanzed Renau oli. Hänen Del Zarzoso kennel oli maailman kuuluisimpia kenneleitä ikinä. Carlos oli intohimoinen kasvattaja suurella ja intohimoisella sydämellä. Vuosien saatossa tapasin häntä useita kertoja ja nautin jokaisesta tapaamisesta suunnattomasti. Carlos Fernanzed Renau eli elämäänsä täysillä ja intohimoisesti latinalaiseen tyyliin. Kuuntelin hänen elämässä kiinni olevia tarinoitaan innostuneena ja hänestä muodostui yksi suurimpia esikuviani kasvatuksessa. Tämä mies ymmärsi ja tiesi elämästä todella paljon viisaasti sekä ihanan ymmärtävästi. Carlos otti elämän elämänä ja siitä kaiken irti. Hänellä oli mielestäni ihanan terve itsetunto ja hersyvä huumori, joka teki Carloksesta suurenmoisen seuramiehen.

Carlos Fernanzed Renau oli yksi parhaita ulkomuototuomareita kautta aikojen. Hän tunnisti laadun, tyylin ja kokonaisuuden. Carlos arvosti hyvää esittämistä ja tasapainoisia liikkeitä sekä oikeita tekijöitä.  Carlos arvosti oikeaa ammattitaitoa. Elämässä kiinni oleva ja hersyvä huumori seurasi tätä suurta persoonaa kaikkialle. Carlos Fernandez Renau eli elämäänsä täysillä. Hän teki ja eli elämänsä omalla tavallaan. Hän osasi nauraa omille erehdyksilleen ja inhimilliselle heikkoudelle.  Carlos oli kiinni elämässä niin aidosti ja lujaa. Tiina kertoi myös tarinoita ja kokemuksia matkan varrelta Carloksen kanssa. Tämän ihmisen elämä oli täyttä elämää nousuineen ja laskuineen. Opin Carlokselta omalla tavallaan elämästä hyvin paljon ja hänestä tuli yksi suurista esikuvistani.

Porissa helteinen päivä heinäkuussa 2012 ja tuomarina suurenmoinen ulkomuototuomari Carlos, joka tiesi mitä teki. 

Carlos Fernandez Renau oli elävä legenda koirissa. Silloin tällöin saimme keskustella rauhassa koirista ja elämästä. Ne hetket ovat ikimuistoisia ja opettavaisia. Olen niin kiitollinen, että sain tuntea näin suurenmoisen ihmisen. Vaihdoimme kuulumisia vain muutamia viikkoja sitten. Kaikki oli kuten ennenkin ja edessä oli uusia suunnitelmia. Hän kertoi, että teetti nyt viimeisen maltankoira pentueensa. Sitten kaikki pysähtyi ja suurenmoinen elämä katkesi. Elävä legenda ja suuri esikuva oli poissa. Hyvää matkaa ja kiitos Carlos Fernandez Renau. Olit yksi parhaista ja aidoimmista kunnon koiraihmisistä ikinä. Elit täyden elämäsi aidosti, innostuneesti ja omalla tavallasi. Muistosi elää aina. Olit yksi suurenmoisimmista koiraihmisistä sekä kasvattajista joita koskaan olen tavannut. Kiitos ja hyvää matkaa ystävä.

Ihanimpia hetkiä oli Maailman voittaja 2013, jossa Carlos Fernandez Renau arvosteli kasvattajaryhmien BEST in SHOW:n. Itse en kehässä ollut.  Chic Choix ryhmäni voitti ja se oli yksi suurimpia kunnioita ikinä, koska tuomarina toimi “the one and only” Carlos Fernandez Renau. Hän oli yksi maailman suurenmoisimpia kasvattajia. 

 

 

 

Facebook Comments