Suomi on monessa mielessä koirien paratiisi. Ympärillä on tilaa ja luontoa riittää niin meille ihmisille kuin koirille. Elintaso Suomessa on korkea ja meille suomalaisille eläinten kunnioitus ja hyvinvointi on tärkeää. Väärinkäytöksiä, virheitä ja huonoja olosuhteita tietysti esiintyy myös, mutta väittäisin, että vähemmän kuin muualla. Suomalainen yhteiskunta on valveutunut ja ihmiset kiinnittävät koiriin paljon huomiota. Sikäli väärinkäytöksiin kiinnitetään yleensä nopeasti huomiota. Koirien hyvinvointi ja terveys on Suomessa jatkuvan pitkäjänteisen työn alla. Olemme koirissa maailmalla edelläkävijä. Suomen Kennelliitto on rotukoirien etujärjestö ja sillä on pitkät perinteet koirien hyvinvoinnin valvomisessa. Yhdessä yhdistykset ja suomalaiset innostuneet koiraihmiset tekevät arvokasta työtä jatkuvasti koirien eteen.

Mietin joskus tilannetta, että hindulainen käsitys uudelleensyntymästä todella pitäisi paikkansa. Oletetaan, että kuoleman jälkeen pitäisi syntyä maailmaan uudelleen jossakin uudessa muodossa. Uskallan väittää, että yksi parhaista vaihtoehdoista olisi syntyä rotukoiraksi Suomeen. Olisin paljon mielummin seuraavassa elämässä suomalaisessa perheessä elävä huolta ja rakkautta osakseen saava rotukoira, kuin jokin tuotantoeläin, sodan jalkoihin syntyvä lapsi, valtameriin syntyvä ylikalastettu kala tai uhanalainen salametsästetty villieläin.

Nauran usein aamun pimeydessä töihin lähtiessäni, että saisinpa olla joku omista koiristani. Ne saavat ruuan nenän eteen aamutuimaan, ulkoilevat omalla pihalla ja saavat jäädä nukkumaan rauhaisaa unta, kun minä lähden aamuliikenteeseen ahkeroimaan päivä toisensa jälkeen. KIvalla ilmalla ulkoillaan turvallisessa lähimetsässä ja näillä ihanille luontokappaleilla ei ole tietoa stressistä tai arjen huolista. Me suomalaiset koiraihmiset teemme paljon koiriemme eteen, jotta ne saavat elää huoletonta onnellista elämää perheenjäseninä.

Suomalainen koiraharrastus on kyllä vertaansa vailla. Meille on muodostunut niin vahva ja luja suomalainen tapa tapa pitää koiria. Koirat ovat perheenjäseniä ja kiinteä osa arkea niin monille. Olen ollut tämän viikon harjoittelemassa vieraalla paikkakunnalla nuorten lapsien parissa. Oli ihana ja uskomaton huomata, miten lähes joka toisella lapsella yksi rakkaimpia asioita elämässä oli perheen koira. Siitä minulle kerrottiin aivan yhtä paljon kuin sisaruksista tai vanhemmista. Koira on osa onnellisuutta. Se on suomalaisen koiraharrastuksen ydin. Sikäli suomalainen koiraharrastus näyttää myös tulevaisuudessa valoisalta. Nämä koiriin rakastuneet lapset varmasti vievät taas seuraavassa sukupolvessa ihanaa suomalaista perinnettä pitää koiria eteenpäin.

Suomessa on koirien yleensä hyvä olla ja täällä elää varmasti osa maailman onnellisimmista koirista.

 

 

 

Facebook Comments