Nyt minä olen nähnyt kaiken. Olen kasvattanut koiria yli 35 vuotta ja tässäkö vaiheessa minun piti tämäkin nähdä. Tuhannen toimelias ja kaikkien nelijalkaisten innovaattorien äiti bostoninterrieri Pimpero päätti äitiyslomansa “vetämällä perseet”, eli “nakit silmille”, elikkäns otti kunnon kännit. Totta se on. Tunnen suurta häpeää kasvattajana ja vastuullisena koiranomistajana, että näin pääsi käymään, mutta Pipusta kun on kysymys lähes kaikki on mahdollista. Bostoni rouvahan ei vain ryypiskellyt Finlandia vodkaa, vaan silppusi leuoissaan myös 4 röökiä. Äitinä Pimpero oli suurenmoinen ja antoi rakkautta ainokaiselle pennulleen loputtomasti. Vuoden äiti titteli meni kuitenkin sivusuun jo heti seuraavana päivänä, Pimperon sikaillessa kunnolla. Olin jo suunnittelemassa kirjettä Sauli Niinistölle, että Pipu saisi vuoden äiti tittelin, mutta sitten mahdollisuudet valuivat hiekkaan….. Ilmeisesti kostotoimenpiteenä kirjeen hyllyttämisestä, teki Pimpero vain muutaman viikon päästä murhayrityksen. 

Armaani kävi Chicagossa, jossa muuten ammutaan keskimäärin 700 ihmistä vuodessa. Varoittelin häntä ennen matkaa levottomasta kaupungista, mutta puolisoni totesi: “Chicagossa on varmasti turvallisempaa ja rauhallisempaa kuin meidän huushollissa.” Aluksi olin moisesta närkästynyt ja sitten aloin nauramaan. Ehkä se on ihan totta. Juuri nytkin olen toipumassa eilisestä murhayrityksestä. Minä nautiskelin uimapatjalla auringon suloisesta lämmöstä. Mukana oli kaikkien limonadien kermaa eli Pommaccia, jota järven selälläkin pitää nauttia kristallilasista. Korvissani oli EarPodit, joten mukana musiikin kuuntelua varten piti olla myös puhelin. Risteilylle suurella ihanalle uimalautalle MS Plastica Fantasialle halusi myös tietysti Pimpero. Pipu on niin villinä risteilemisestä, että se toisinaan ui rannasta patjalle, vaikka olisin jo ehtinyt hieman etäämmällekin rannasta.

Pipun uusi lempiharrastus on risteleminen isännän kanssa MS Plastica Fantasialla ja tämä uusi harrastus päätyi murhayritykseen.

Lähdimme yhdessä ihanalle risteilylle ja ajauduimme järven keskelle tyynessä tuulessa. Korvissani soi iki-ihana Donna Summerin Hot Stuff ja päivä ei myöhäis keski-ikäiselle miehelle olisi voinut olla parempi. Siinä samassa risteilijämme heilahtaa ja Pimpero syöksyy tuulispäänä kumisen lauttamme toiseen päähän haukkumaan villisti. Laivakoiramme oli havainnut mahdollisen vaaran eli vesiskootterin järven toisessa päässä. Rauhoittelin Pimperoa ja uinuva kelluminen lämmössä jatkui.

Eipä mennyt kauan aikaa, kun alkoi vettä tihkua upean risteilijämme sisäosiin ja persuukseni alkoi kastua. Otan kuulokkeet korvilta ja Mac Arthur Parkin soidessa olen kuulevani myös pienoista suhinaa……”Jumalauta sinä saatana Pimpero, olet kynsilläsi puhkonut aluksemme.” Minä alan kauhoa isoilla käsilläni uppoavaa muovilauttaa kohti laituria. Olen jo varma, että EarPodini ja kännyni on mennyttä. Lautta tyhjenee kovaa vauhtia ja käsillä melominen käy entistä työläämmäksi. Pipu tuntui vain nauttivan viilentävästä vedestä, josta purkkimme alkoi täyttyä. Ehdin jo mielessäni hetken leikkiä ajatuksella lautan upotessa, pelastanko kuulokkeet sekä puhelimen vai Pimperon….Vastaus jää teidän arvattavaksenne. Pääsimme täpärästi rantaan ja nyt MS Plastica Fantasia on korjaustelakalla.

Tämä samainen murhayrityksen tehnyt Pipuhan oli juuri päättänyt äitiyslomansa ryypiskelyyn ja röökin kanssa leikkimiseen. Pimperon ainoa ja rakastettu ihana pentu lähti ihanille ihmisille Espooseen. Kaksi päivää myöhemmin olemme laiturilla ja tulen mökkiin sisään. Turkasen tulimainen, mitä ihmettä on tapahtunut. Sohvalla makoilee iloinen Pimpero huulillaan pieni muovinen Finlandia vodka pullo. Kekseliäs ja viinaan kallellaan oleva äitiyslomansa lopettanut bostoni oli purrut pulloon reikiä ja siemaili rei´istä ihanaa jumalten juomaa. Säntäsin sohvalle ja pullo oli melkein tyhjä. Osa oli onneksi vodkasta valunut sohvalle eikä juopon bostonimme kitaan. Aloin nauramaan vääränä ja otin kamerankin esiin todistaakseni uskomatonta loman päätöstä.  Lupasin viedä Pimperon syksyllä kotona paikalliseen AA-kerhoon. Tietääkö kukaan, huolitaanko sinne juopottelevaa bostoninterrieriä? Näen sielujeni silmin: “Hei nimeni on Pimpero ja…..”

Ei siinä vielä kaikki. Pimperon hypätessä sohvalta alas tuo vanha juoppo hoiperteli kohti makuuhuoneen ovea. Mitäpä sieltä löytyi? Matolla oli neljä silpottua tupakkaa, joita Pimperon nyt teki mieli. Meidän olleessa laiturilla oli Pimpero juhlinut oikein kunnolla. Keräsin silput matolta ja aloin selvittämään mysteeriä. Niinpä sitten muruni kertoi, että oli palatessaan Chicagosta juonut bloody maryä ja yksi muovinen täysi pieni vodkapullo oli jäänyt hänen laukkuunsa. Asiahan on itsestäänselvyys. Mikäli meidän huushollissa aukinaisessa kassissa on jotakin juotavaksi tai ruuaksi kelpaavaa, sen joku kuono kyllä löytää. Lukuisista taloutemme kuonoista todennäköisin on napakka ja kekseliäs sekä aina loputtoman utelias Pimperon nokka. Olipa neitonen vielä löytänyt samasta kassista juhlapolttajamme tupakatkin. Niin päättyi Pimperon äitiysloma ryyppämiseen ja tupakan “poltteluun.”

Turvallisempaa kesää teille kaikille muille hilupilttuustamme. 

Pimpero ja sen uusi ihastus Finlandia vodka

Facebook Comments