Tuskin on edellisistä edesottamuksista täysin toivuttu, kun bostoninterrieri Pimpero syöksyy jo uusiin seikkailuihin. Olen ollut sairaana ja vuoteen omana. Bostoninterrieri Pimpero on ollut hyvin lyhytjännitteinen hoitajatar. Elämää huokuva neitokainen on toki piristänyt potilasta monin tavoin, mutta usein olen myös joutunut miettimään onko Pimpero niitä kuuluisia tappajahoitsuja. Vihdoin alkaessani parantua Pimpero hakeutuu piilevän alkoholisminsa takia tartuntavaaraan. Tämä varomattomuus saattaa johtaa koko taloutemme hyvinvoinnin vaakalaudalle.

Pimpero on kovasti nauttinut, kun olen ollut sairaana. Tuon tuosta olen säpsähtänyt ja pelästynyt pahan kerran. Katson televisiosta puolitokkurassa puhuttelevaa draamaa ja siinä samassa alkaakin kauhea kanavaralli tai ääni kohoaa kuin sireenin huudoksi. Aluksi olin ymmällä. Nyt olen jo oppinut. Kaukosäädin tipahtaa peiton päältä viereeni ja tuo ihana kapistushan on Pimperolle vastustamaton makupala. Se rakastaa kaukolla leikkimistä, shokin aiheuttamista ja villiä kanavarallia. Niinpä kaukosäätimessä on pikku bostonin puumerkit sekä olo- että makuuhuoneessa. Kirottu peto on myös kähveltänyt särkylääkkeitäni ainakin kahdesti ja lääkehumala on selvästi Pipun mieleen kuten tunnetusti kaikki muutkin päihteet. Sanomattakin on selvää, että armaani minulle valmistamia hemmottelu yllätyksiä on toistuvasti kadonnut tappajahoitsumme ahnaaseen kitaan.

Pahin oli edessä. Aloin jo tervehtyä, kun meitä piristämään saapui kaukaa Singaporesta Pia. Illan kuluessa huomasimme, että Pian huuleen alkoi ilmestyä joku kasvava rupi. Lieneekö kyseessä tavallinen orastava huuliherpes vai jokin Kauko-Idän karmea vitsaus. Meillä varaudutaan aina pahimpaan. Siispä tautiluokituksessa kyseessä oli vaarallinen aasialainen kulkutauti. Olin kahuissani ja hain alakerrasta kumihanskat. Ymmärsin heti, että sivistynyt taloutemme saattoi olla vakavassa aasialaisessa tartuntavaarassa. Merkitsin Pian lasin asiaan kuuluvasti pääkallolla ja varoitusmerkeillä. Ilmoitin, että en kestä ja kaipaa enää ainuttakaan uutta tautia tähän hätään. Lasi oli turvallisesti merkitty ja vieras jatkoi kuohuviinin nauttimista hieman varoitusmerkeistä ja kumihanskoista kauhistuneena. Onneksi Pia ei tässä taloudessa ihmettele mitään, vaan ymmärsi hysteerisen isännän varotoimenpiteet.

Tässä taloudessa pelataan varman päälle ja jos olet tautiuhan alainen, merkitsemme lasit huolellisesti epidemioiden välttämiseksi. Pia tottui omaan lasiinsä yllättävän nopeasti, vaikka Singaporessa ei moiseen käytäntöön ole tottunutkaan. Se on hämmästyttävää, sillä Singaporen piti olla siisteyden ja hygienian kehto. Ojakkalassa ollaan näemmä tarkempia. 

Toisin oli yltiöpäisen ja vaaroja rakastavan Pimperon laita. Tämä iloluontoinen kääpiökoira rakastaa kuohuvaa sihijuomaa vähintään yhtäpaljon kuin Karo tai isäntäväkensä. Olin kipeänä ja kateellisena katsoin sivusta muiden iloittelua mustaherukkajuomaa nautiskellen. Ei siinä juuri ehditty katsetta muualle kääntää, kun Pimpero varoitusmerkeistä välittämättä oli pitkän janoisen kielensä kanssa Pian hengenvaarallisessa lasissa sihijuomaa imemässä. Kerran sihin makuun päästessään oli pultasari Pimpero jatkuvasti Pian sylissä ja sieltä se ovelasti yritti päästä kielineen jumalten juoman kimppuun. Mustaherukkajuoma ei todellakaan kiinnostanut Pimperoa, mutta sihijuoma senkin edestä. Tappajahoitsu Pimperoa ei taloutemme tiukat hygieniasäännöt ja yleinen hyvinvointi kiinnostanut. Olen nyt ymmärtänyt Pipun olevan hedonisti ja oma nautinto menee yhteisen hyvän edelle.

Joulu on tulossa ja meidän on rakennettava yhä kekseliäämpiä barrikaadeja herkkujen ympärille. Pimpero kehittää taitojaan ja pystyy singahtamaan ruokapöydälle nykyään pienimmistäkin väleistä. Tuolin siirtäminen ei meidän lyttyturvalle ole enää homma eikä mikään. Kaappien avaaminenkin onnistuu mainiosti ja tämän seurauksena oli keittiö jo kerran lumivalkoinen. Puuhakas Pimpero tutustui joulutorttujen valmistuksen lomassa pölysokeripurkkiin ja levitti sen tietysti asiaan kuuluvasti pitkin keittiötä. Olin lepäämässä makuuhuoneessa, kun keittiöstä kuului hyvin voimakkaita voimasanoja, jotka tässä yhteydessä on pakko sensuroida. Armaani ei lainkaan ollut innoissaan takkahuoneesta tullessaan, kun huomasi keittön olevan lumivalkoinen. Siitä alkoi keittiön kolaaminen “lumesta.” Minusta se oli somaa, tassun jälkiä ja kaikki.

Näissä tunnelmissa meillä jatketaan joulun odotusta ja kauhulla odotamme, mitä se tuokaan tullessaan. Mölymäki  suuntaa jouluksi nokkansa kohti mökkiä joulun viettoon. Hyvää viikonloppua ja joulun odotusta kaikille.

Asianmukaisista varoitusmerkeistä huolimatta loppahuuli Pimpero ei voinut vastustaa kiusausta, vaan jokaisen tilanteen tarjoutuessa pyrki sihijuomaa imemään. Ladylike Bebe ei sivistyneenä bostonina ole moisesta juomasta lainkaan kiinnostunut. 

 

 

Facebook Comments