Kesä on hurahtanut nopeasti. Istun Ruotsissa pienessä kaupungissa ja siellä kauniissa pienessä vanhassa hotellissa. Vierelläni makaa huoneeseen “salakuljetettu” pieni koira ja olo on sopivalla tavalla kapinallinen. Kasvatan koiria ja kaivan kivet sekä kannot löytääkseni sen parhaan mahdollisen siitosuroksen. On mukava asua kauniissa vanhassa hotellissa.  Harmi ettei sinne oteta koiria, mutta kauneuden äärelle hakeudun maksoi mitä maksoi. Saan harrastaa harrastusta, josta pidän yli kaiken. Se harrastus vie minua ympäri maailmaa paikkoihin, joihin ei koskaan muuten tulisi mentyä. Se tutustuttaa minua ihmisiin, joihin en koskaan muuten tutustuisi. Koiraharrastus on minulle mielekästä tekemistä. Työtkin alkavat muutaman viikon päästä ja akut on kyllä ladattuna jo talvea varten.  Uskon, että minulla voisi olla taas paljonkin annettavaa nuorille ja työlleni. Itseasiassa odotan syksyä, kun pentueetkin pitäisi olla tulossa. Pimenee, takkaan voi laittaa tulen ja kynttilöitäkin saa alkaa polttelemaan urakalla. Olen ollut autossa yksin ja saanut pohtia elämää. Voin olla monessa asiassa väärässä, mutta sen tiedän, että onnellisuus ja mielekkyys ovat elämässä tärkeintä. Niihin kannattaa satsata. Monet miettivät elämän tarkoitusta. Sen voisi aloittaa pyrkimällä tekemään elämästä mahdollisimman mielekästä ja onnellista. 

Avasin puhelimen ja siellä oli sydänviesti siipalta, vaikka hän vastahakoisesti jäi kotiin koiravahdiksi.  Etäisyys toiseen saa aina aidot tunteet pintaan ja tekstitän sydänviestin takaisin vastauksena kotiin. Mökillä sataa ja palattuani olemme päättäneet paeta viikoksi Etelä-Ranskaan tuli mitä tuli.  Aurinko ja yhteinen irtiotto on onnellisuutta. Hemmottelu kannattaa. Oma sielu ja parisuhde tarvitsee laatuaikaa sekä irtiottoja aina silloin tällöin. En tiedä mukavampaa kuin marssia valmiiseen pöytään ja joku muu saa siivota tiskit. Ei ole mukavampaa, kuin katsoa oljenkorsi suussa kaunista maisemaa ilman kiirettä. Ei ole ihanampaa kuin lillua lämpimässä vedessä ja nauttia auringosta. Kaikessa tuossa ihanassa on se hyvä puoli, että niiden äärelle voi itse hakeutua.

Ei onnelliset asiat ja kauneus välttämättä mitään edes maksa. Ihmisen pitää vain nousta ylös ja lähteä ulos kauneutta sekä mielekkyyttä kokemaan. Se kaikki on aina ympärillä, kunhan avaa silmänsä ja muistaa mielekkyyttä etsiä. Se löytyy kotoa, pihalta, metsästä, vedestä, eläimistä, ihmisistä ja kaupungilta. Maailma on täynnä mielekkyyttä. Kauniit asiat lisäävät hyvää mieltä ja onnelliisuutta. Kauneuttakin on kaikkialla kunhan vain muistaa itse pysähtyä ja siitä nauttia. Aivoista huolehtimisen ydinasioita on uuden oppiminen ja uusien kokemuksien hakeminen. Ne rakentavat hermostoomme uusia polkuja ja auttavat aivoja säilymään virkeinä. Siksi huoneeseen koiran salakuljettaminen ja retket uusiin jännittäviin paikkoihin ovat positiivisella tavalla mielelle hyvin terveellistä toimintaa. Mielestä huolehtiminen on mielekkyydessä keskeistä.

Mielekkyys ja ihanat kokemukset sekä asiat ovat onnellisuuden ydintä. Mielekkäät ihmiset elämässä pitää löytää ja heistä kannattaa pitää kiinni. Mielekäs tekeminen on työtä ja harrastusta. Ne ovat asioita, joiden tekeminen tuottaa mielihyvää. Minulle mielekkään ammatin löytäminen kesti reilu kolmekymmentä vuotta, mutta etsintöjen ja erehdysten kautta se lopulta löytyi. Pitää olla rohkeutta etsia ja erehtyä sekä uskallusta kouluttautua uudelleen. Kaikkein suurinta mielekkyyttä me ihmiset koemme, kun jaksamme ponnistella pitkäänkin ja lopulta saavutamme sen maalin. Jos ei uskalla yrittää, ponnistella ja olla ahkera ei elämässä useinkaan saavuta mielekkyyttä. Mielekkyyskin on usein kovan työn takana.

Mielekkyyden löytyminen on iso asia elämässä. Sen eteen kannattaa ponnistella lujasti. Mielekkyyden äärellä kannattaa olla kiitollinen ja muistaa, mistä se koostuu. Satsaa siihen ja huolehdi sen jatkuvuudesta.  Mielekkyyden ydintä ovat perhe, koti, työ ja harrastukset. Nämä tukijalat ruokkivat toinen toisiaan, kun jollakin alueella kohdataan haasteita. Onnellinen ihminen on silloin, kun hymy on huulilla ja elämän osa-alueet ovat mukavasti paikallaan. Sitä odottaa huomista ja nauttii tästä päivästä.

Istun pian takaisin autoon ja lähden ajelemaan läpi kauniin kesäisen Ruotsin mökille. Odotan, että narttu tulisi kantavaksi ja lopputuloksena olisi ihana pentue. Pakkaamme tavarat ja koirat mökillä palataksemme kotiin. Sitten lennetään vielä Ranskaan elämää maistelemaan ja laatuaikaa rauhassa yhdessä viettämään onnellisten asioiden äärelle. Sen jälkeen alkaa toivon mukaan tasapainoisesta ja mukavasta arjesta nauttiminen. Se tavallinen arkipäivä pitää myös olla mielekäs, mutta se on mahdollista vain jos oma sielu sekä ruumis voi hyvin. Muistakaa siis huolehtia itsestänne ja hakeutukaa mielekkyyden sekä onnellisten asioiden äärelle.

Hyvää kesän jatkoa kaikille ja mahdollisimman mielekkään onnellista arkea. 

Facebook Comments