On se Messari vaan aina Messari. Itselleni tämä Helsingin Voittajanäyttely tulee olemaan 36. katkeamaton Messari toisensa jälkeen vuosi vuodelta vuodesta 1981. Silloin joskus menin paikalle hämmästellen näyttelyn suuruutta. Tämä näyttely teki minuun vaikutuksen heti ensimmäisellä kerralla. Se on Suomen suurin ja kaunein näyttely. Ei ole salaisuus, että se on myös yksi maailman hienoimmista koiranäytelyistä. Koiria on paljon, tasoa löytyy, tunnelma on kansainvälinen ja kaikki toimii suurista koira- sekä kävijämääristä huolimatta. Siellä tavataan ystäviä ja tuttuja ympäri maailmaan juuri joulun alla. Se tunnelma on ainutlaatuinen.

En olisi koskaan voinut nuorena poikana kuvitella, että tämä näytely tulisi minulle merkitsemään niin paljon. Omilla koirilla on reilusti yli 100 Suomen voittajatitteliä ja tämän näyttelyn BEST in SHOW 1 ovat omat koirani tai kasvattini voittaneet kahdeksan kertaa ja kasvattajaluokan BIS 1 on irronnut myös muutamia kertoja. Ulkomuototuomarinakin olen tässä näyttelyssä toiminut ja saanut arvostella myös oman 9. ryhmän.

Väsyneenä ja onnellisena kasvattajana istun 9 vastasyntyneen skotlanninhirvikoira pennun vierellä. Siinä taas kasvaa toivon mukaan omia ihania kasvatteja, joita joskus saa omistajat maailmalle esitellä Messarissa. Messari on suomalainen merkkitapahtuma ja koiramaailman lippulaiva. Me koiraihmiset rakennamme tämän ihanan tapahtuman yhdessä. Viikonloppuna minäkin sinne taas lähden, vaikka olisin valvotuista öisin kuinka väsynyt. Messari kuuluu asiaan ja on taas niin ihana nähdä teitä kaikkia. Hymyillään, kun tavataan ja nautitaan hienosta suomalaisesta suurenmoisesta koiranäyttelystä yhdessä.

Messari on Messari ja se on meidän suomalaisten harrastajien, koiranäyttelyiden sekä kasvattien esittämisen lippulaiva. Siihen näyttelyyn liittyy niin paljon ihania muistoja.  Nautitaan taas yhdessä ja hymyillään kun tavataan. Tässä ikimuistoinen hetki Messarista edesmenneen legendan Hassen ja muiden ystävien kanssa.

hasse-ja-muut

Messukeskuksen Voittajanäyttelyn BIS 1 1997

annie-messari-1997

Facebook Comments