“Jos jotain tehdään – tehdään se sitten kunnolla.” Minä kun saan jotain päähäni, niin se asia sitten tehdään eikä meinata. Ikääntyvälle harmaa hiuksiselle herrasmiehen alulle en osaa kuvitella sopivampaa rotua kasvattaa vanhuuden päivinä kuin yorkki. Se kasvatus aloitetaan vauhdilla 50-vuotiaana, jos vielä meinaa kunnon tuloksiin ehtiä. Fru ei voi myöskään olla taloutemme ainoa yorkki ja tälle hurmurille piti saada kaveri. Kasvattajana olen myös sitä mieltä, että kasvatus rakennetaan parin nartun varaan, jos mahdollista. Minä luotan Deilodin kasvatukseen, koska nämä koirat tunnen parhaiten. Minä haluan kotiimme järkeviä, rohkeita, siistejä ja hermorakenteeltaan kunnollisia silti alle kolmen kilon yorkshirenterriereitä. Se ei aina ole muutaman kilon kääpiökoirissa itsestään selvyys, kun koon, turkin ja monien muiden seikkojen takia on tehty paljon kompromisseja. Olin sinnikästäkin sinnikkäämpi ja rukoilin, että saan tuoda Suomeen todellisen kaunottaren.  Tämä aarre on jo hieman iäkkäämpi ja aikaisemmin erinomaiseksi siitosnartuksi osoittautunut Ch Deilodi Fantastic Phoebe. Phoebe on ihana, pieni, reipas ja hyvin klassinen narttu. 

Phoebellä on erittäin kaunis pää ja ilme. Suusta löytyy jokainen hammas täydellisissä riveissä ja purenta on hieno. Nartulla on kauniit silmät, jotka eivät vuoda. Phoebe on kooltaan täydellinen ja erityisen ihastunut olen Phoeben kunnon runkoon ja etuosaan. Tälläkin tytöllä on hyvin kulmautunut etuosa ja oikea rintakehä sekä kunnon runko. Phoebe liikkuu vaivattomasti. Kasvattajana minulla on myös varmempi olo uuden rodun kanssa, koska tämä kuusi vuotias narttu on koko ikänsä ollut perusterve. Se ei ole elämässään syönyt tai tarvinnut ainuttakaan lääkekuuria.

Ch Deilodi Fantastic Phoebe (Ch Coffe Cocktail Stribrne Prani x Ch Desirer Te D´Aimer Chocolade) on ihanapäinen ja kaunis ilmeinen viisas pieni yorkshirenterrieri narttu, jonka katse sulattaa sydämen kuin sydämen.

Erityisen hurmioitunut olen Phoeben rohkeasta ja viehättävästä luonteesta. En voi ymmärtää, että tämäkin yorkki sopeutui talouteemme ilman mitään ongelmia, vaikka se ei ole aikaisemmin elänyt suurien koirien kanssa. Phoebellä on karismaa ja itsevarmasti se kulkee uuden lauman keskellä kuin se olisi ikänsä täällä asunut. Jo muutaman päivän jälkeen uskalsin ulkoiluttaa koiraa matkallakin vapaana ilman hihnaa, koska muutamien tuntien jälkeen meillä oli olemassa side. Yorkin yksi ihana ominaisuus on rodun viisaus. Montaako koiraa voit ulkoiluttaa ilman hihnaa muutaman tunnin tutustumisen jälkeen? Sanomattakin on selvää, että Phoebe osaa sulattaa sydämet. Se on rakastettava olento, joka käpertyy olkapäälle ja makoilee siinä tyytyväisenä.

Ch Deilodi Fantastic Phoebe (Ch Coffe Cocktail Stribrne Prani x Ch Desirer Te D´Aimer Chocolade) on pieni, mutta vankka narttu, josta löytyy myös tyyliä. 

Olen erittäin tyytyväinen molempien yorkkieni turkinlaatuun ja määrään. Tan väri on erinomainen ja rungon tummuuden kanssa taiteillaan tulevissa sukupolvissa lisää. Molemmilla koirilla on piikkisuorat eturaajat. Olen kasvattanut koiria vuosikymmeniä ja eipä kai uuden rodun kasvatusta juuri tämän paremmin voisi aloittaa, kun Fru ja Phoebe ovat. Kiitos näistä suurenmoisista koirista kuuluu Nebojsa Jovanovicille Deilodi kenneliin, joka on minulle luovuttanut parastaan. Voin kertoa, että tämä projekti ei ole ollut helppo. Mutta toivon mukaan tämä kaikki on sen arvoista.

Ch Deilodi Fantastic Phoebe on hyvin karismaattinen ja viisas narttu. 

Urosvalinta oli jälleen helppo ja yksimielinen. Jo etukäteen Phoben urokseksi oli valittu uskomattoman komea Multi BIS & BISS Int & GB & Nord Ch, WW-14 Debonaire´s Hold Me Now eli “Mike”, jonka isää Int & Multi Ch Estugo´s As Good As It Gets:iä käytimme Frulle vain muutamaa kuukautta aikaisemmin. Mikessä ihanaa on, että sen emän puoli menee vahvasti Bernicen vuosikymmenien aikana kasvattamiin Debonaire koiriin. Mike on suurenmoinen yorkki. Se oli myös Ruotsin Vuoden Koira 2015 ja voitti mm. Tukholman BEST in SHOW 1 ja oli ROP Cruftsissa. Mike yhdistettynä Phoebeen on puhdasta ulkosiitosta, joka on aina arvokas satsaus tulevaisuuteen, elinvoimaan ja luonteisiin. Tyyppinä voisin kuvitella näiden kahden koiran sopivan toisilleen.

Pentueen isäksi on valittu legendaarinen Multi BIS & BISS Int & GB & Nord Ch WW-14 Debonaire´s Hold Me Now joka on todellakin uros isolla u:lla. 

Phoeben juoksu oli voimakas ja lensimme Ruotsiin Mikea tapaamaan. Miken ihana ja legendaarinen kasvattaja sekä omistaja Bernice Unden (kennel Debonaire) odotti meitä innokkaana. Astutus sujui kuin tanssi. Miken ja Phoeben välillä oli sitä oikeaa kemiaa ja tämä pariskunta oli kuin tehty toisilleen.

Multi BIS & BISS Int & GB & Nord Ch, WW-14 Debonaire´s Hold Me Now on pieni suuri koira, jolla on ihana karisma. Tämä pieni koira on voittanut mm. 16 x BEST in SHOW 1 voittoa.

Phoebe kävi ultrassa ja on nyt kantavana. Odotamme suurella jännityksellä toista yorkshirenterrieri pentuettamme loppusyksyllä 2017. Tämän mielenkiintoisempaa ja jännittävämpää syksyä tästä tuskin olisi voinut toivoa. Nyt toivotaan, että kaikki sujuu hyvin ja saamme kotiamme ilahduttamaan vieä toisen yorkshirenterrieri pentueen synkkenevää syksyä valaisemaan.

 

Facebook Comments