Lumet ovat sulaneet ja pitkä pimeä talvi on ohi. Kauheat talven salaisuudet ovat paljastuneet. Sitä rämpii läpi kiireisen synkän ajan selviyten viikko viikolta. Kaiken kadonneen perään ei ehdi edes haikailla kunnes kevät aurinko selventää, mitä kaikelle kadonneelle on oikeastaan tapahtunut. Taloutemme ei olekaan Bermudan kolmio, jossa asiat häviävät selittämättömistä syistä  teille tietymättömille käteistä rahaa lukuun ottamatta.  Meillä katoamiset aiheuttavat nelijalkaiset ystävämme ja kaikki tuntuu löytyvän pihamaalta ja uusi kätkökin löytyi tällä kertaa talon sisältä. Ensimmäiseksi löysin omenapuun vierestä siipan kadonneen kellon. Se ei ollut aivan ehjä ja päätin vaivihkaa sujauttaa kellon jäänteet tienvarren suureen roskikseen, jonne olin jo aiemmin viikolla sujauttanut eräät kengän riekaleet ja jo loppusyksystä kadonneen vyön rippeet. Aurinko on muutenkin villinnyt Mölymäen keväiseen riemuun. Valitettavasti kevään paljastusten myötä emme enää voi puhua kodistamme sivistyskotina. 

Berni Martta ja skotti Laura ovat kaikista Etelä-Suomen koirista ehkä lahjakkaimmat ovien avaajat. Tämä on turmiollista, sillä kotimme vikkelät ja valppaat nuorukaiset pääsevät avoimista ovista kiikuttamaan suussaan pihalle mitä milloinkin. Uusi ranskalainen bostonimme Bebe on varsinainen taskuvarkaiden kuningas. Tällä sulosilmäisellä lättänokalla on huulissaan yleensä aina jotakin sinne kuulumatonta. Bebe lienee ystävättäremme Karon lailla harakan sukua ja erityisesti kaikki kiiltävä kiinnostaa ranskatarta erityisesti. Tämä selittänee kellon kohtalon.

Azawakhit ovat varsin kilttejä ja eivät harrasta suurta varastelua, mutta pääsiäismunat ovat näille Afrikan alkukantaisille asukeille vastustamattomia. Esi-isät ovat kaiketi pitäneet itsensä hengissä niukkoina aikoina linnunpesiä ryöstellen ja munia herkutellen. Niinpä kauas pohjoiseen siirtyneet azawakh tyttäret jatkavat perinnettä popsimalla koristeltuja pääsiäismunia, onpa kitaan kadonnut myös kaksi keväistä koristeellista keijukaista. Petollista uusissa kotimme jäsenissä on, että ne kaikki käyttävät häikäilemättömästi suloista olemustaan ja sielukkaita silmiään hyväksi. Kaikkea pientä katoaa, mutta ei näille voi olla vihainen. Iltaisin lyhytkarvaiset palelemiseen taipuvaiset populaatiomme uudet jäsenet käpertyvät peiton alle viereen nukkumaan.

Bostoneja tuli vahingossa toinenkin Ranskasta ja siippa sai kunnian nimetä uuden suloisen vilkkusilmän. Nimeksi tuli Pimpero ja saa olla viimeinen kerta, kun pyydän siipan nimeämään koiran. Mietin jo valmiiksi, miten ihmeessä kutsun Pimperoa tulevissa näyttelykehissä. On se nyt noloa, kun Pimpero on pöydällä tai tuomari tutkii Pimperoamme. Päivitänkö facebookiin jatkossa, että Sanna tai Karo ottivat Pimperon mukaansa Viroon? Entäpä kesällä mökillä, kun huudan Pimperoa kotiin naapurin terassilta.

Talven kohokohta oli ihana skottipentue, joka vei loputkin energiamme. Ne olivat niin ihania ja tämä lauma kasvatettiin suurella huolella sekä rakkaudella. Tuosta laumasta osa lähti ulkomaille ja nämä nelikuiset jättiläiset ehtivät moniin paikkoihin. Niinpä löysin vasta pentujen lähdettyä kirjoituspöytäni takaa ihanaisen antiikkisen Arabian suuren signeeratun Kauris vadin noin tuhannessa osassa. Siivotessani hoin itselleni fengshui mottoani: Pois vanha ja tilaa uudelle. Päätimme siipan kanssa siivota myös sohvien aluset ja sitä näkyä en heti unohda. Yhden sohvan alta löytyi noin 10 kiloa kaikkea roinaa mm. 8 aamutohvelit, 18 puruluuta, sukkia, halkoja, nalleja ja paljon muuta. Nolointa oli, ettemme olleet epäilleet sohvan alta löytyvän mitään pölyä kummempaa. Toisin kävi. Seuraavaa sohvaa nostaessamme pelkäsimme, että sen alta voisi paljastua naapurin mummo tai kaluttu hirven ruho. Kevät on saapunut ja meillä ollaan valmiit kohtaamaan aurinko sekä muut mahdolliset aurinkoiset yllätykset. Siippa on sitä mieltä, että kevättalven myötä taloutemme on vajonnut kaatopaikka kategoriaan, kiitos toimeliaan ja innovatiivisen pentulaumamme.

Tämä yllätys odotti Mölymäen suursiivouksessa yhden sohvan alla. Oli siinä siipalle selittämistä, etteivät koiramme nyt niin paljon tuhoa ja siivoa aiheuta. Tämä näky romutti taloutemme statuksen ja tipahdimme sivistyskotien kategoriasta suoraan putkinotko sarjaan. 

 

 

Facebook Comments