Olen vuosikymmenien aikana kokenut koirissa lähes kaikkea, mutta nyt olin todistamassa jotakin uutta ja kauhistuttavaa.  Uudet pentuni matkasivat kaukaa Euroopasta kotiin näet ihan oikeiden noitien kyydissä, jotka näin pääsiäisen kynnyksellä myös trulleina tunnetaan. Azawakh sisarukset olivat tulossa Puolan länsirajoilta Suomeen. Kuin onnen kaupalla kuulin kahden suomalaisen erittäin ennakkoluulottoman, pelottoman ja rohkean koiramuorin olevan matkalla Puolaan. Nämä tädit selviäisivät autolla, vaikka Syyrian läpi ja pistäisivät siinä sivussa niskottelevat pojat Putinin ja Trumpin järjestykseen. Sen verran kovan luokan tekijöistä on kyse.  Pahaa aavistamatta pyysin näitä ihastuttavan rohkeita ja myös melko äänekkäitä tätejä tuomaan pentuni Puolasta. Tuumasta toimeen ja niin saivat azawakhit kyydin kotiin. Eipä ollut matkaa Puolasta tehty kuin muutama kilometri, kun pennut saivat nimekseen Hannu ja Kerttu. Silloin arvasin heti, että pentuni olivatkin noitien käsissä ja nämä uskomattomat koiramuorit omasivat taikavoimia. Siitä alkoi trullien ja noitien täyteinen pääsiäisen aika.

Piparkakku pakussa azawakhit olivat pahaa aavistamatta matkalla kotiin. Minä aloin tutkia Internettiä ja oivalsin heti, mitä tässä näyttelyreissussa naamioidussa matkassa oli kyse. Olen varma, että Puolan rajalla oli paikallisen Kyöpelinvuoren juurella Itä- ja Länsi-Eurooppalaisten noitien kevätkokous. Siellä valittiin tietysti Euroopan Noita- ja Trulli Unonin eli ENTU:n uudet toimihenkilöt. Nyt suloiset azat olivat varmastikin uuden ENTU:n puheenjohtajan ja luutalento alajaoston sihteerin kyydissä. Koiranäyttely on sikäli hyvä yhdistää tällaiseen hämärätouhuun, koska tässä harrastuksessa noitia on aina ollut kosolti. Olen varma, että tunnistat rakkaasta harrastuksestamme useampiakin noitia ja trulleja. Useat heistä ovat mm. salaisen yhdistyksen KNN (koiranäyttelynoidat)  jäseniä. Ehkä tunnetkin heistä muutamia. Lienee näitä vuosisataisia taikoja ja pimeyden voimia omaavia noituuteen taipuvaisia trulleja myös tuomarikunnassa koirankasvattajista nyt puhumattakaan.

Hannun ja Kertun matka Länsi-Puolasta kohti Viroa taittui epäilyttävän nopeasti. On päivän selvää, etteivät näin kypsään ja jaloon ikään ehtineet naiset, ole voineet taittaa matkaa kuoppaisilla ja pelottavilla Itä-Euroopan teillä tällaisella vauhdilla. Olen varma, että piparkakku paku on lentänyt suuren osan matkasta. Tästä lentämisestä on selviä todisteita. Hannu ja Kerttu ovat kotiin saapumisen jälkeen rakastaneet lentämistä. Niiden ilmalennot, aitojen ylitykset sekä sohville hyppäämiset ovat ilmiömäisiä. Trullien ikävät lentovaikutteet ovat siirtyneet pentuihin. Minulla vanhalla ja rämäpäisellä kasvattajasedällä on tunnetusti yksi koiramaailman raskaimmista kaasujaloista ja tästä todisteena löytyy karun kuuluisat lähes sata ylinopeussakkoa. Miten siis on mahdollista, että azat Hannu ja Kerttu  sekä trullit etenivät Puolasta minuakin nopeammin. Vastaus on helppo: Lentämällä. Tästä ei ole epäilystäkään.

Azawakh Hannun ja Kertun kasvattaja oli pakannut ihanaisille pennuilleen täyteläisen matkasäkin. Siellä oli kaiken maailman pentujen rakastamaa tavaraa. Noidat eivät huomanneet, että kassissa oli myös kamera. Azawakhit ovat tunnetusti kekseliäitä ja nokkelia vinttikoiria. Pahaa aavistamatta aloin purkaa kameran muistikortin kuvia. Kauhukseni sain trulliepäilyille vahvaa todistusaineistoa ja näyttöä. Hannu ja Kerttu olivat kuvanneet matkansa aikana noidilta salaa trullien touhuja. Yhdessä kuvassa ENTU:n uunituoreeksi puheenjohtajaksi valittu noitakuningatar juo maljaa uuden tittelinsä kunniaksi, jossakin lumotulla puolalaisella torilla.

Euroopan Noita- ja Trulli Unonin eli ENTU:n uunituore puheenjohtaja nauttimassa voitonmaljaa jossakin Puolassa uuden tittelin kunniaksi. Kuvat on ottanut piparkakku pakun ikkunasta salaa urheat azawakhit Hannu ja Kerttu. 

Matkalla on tapahtunut muutakin noituuttaa ja suurta taikuttaa vaativaa toimintaa. Suloiset azawakhit Hannu ja Kerttu oppivat muutamissa minuuteissa rakastamaan heille täysin vieraita ihmisiä. Pennut söivät alusta asti ja niiden juomaan lienee lurautettu taikajuomaa. Hannu ja Kerttu olivat tyyniä maailman matkaajia. Ne eivät voineet pahoin autossa ja oppivat molemmat kulkemaan myös hihnassa alle aikayksikön. Tämä todistaa, että trulleilla on ollut uskomattoman hyvät koirakuiskaajan taidot tahi taikavoimia. Oma epäilykseni painottuu jälkimmäiseen, koska Hannu ja Kerttu ovat olleet uskomattoman kilttejä ja reippaita myös kotiin saapuessaan. Nämä noidutut vinttikoiran alut Hannu Hiltunen ja Kerttu Kaartinen-Kares ovat sopeutuneet uuteen elämään Vihdin kuuluisissa koiratalouksissa kuin Soini vallan kahvaan, ilman mitään vaikeuksia.

Pahinta tässä juonittelussa on, että taikajuomaa on välitetty ilmeisesti myös koiramaailman aloitteleville trulleille. Huhujen mukaan kaukana suomalaisten trullien ja noitien sydänmailla syvällä Savossa on tapahtunut kummia. Karo on saanut suoritettua navettaharjoitukset kunnialla, vaikka noituuden vaistonnut kiukkuinen Mansikki oli potkaissut tyttöä mojovasti. Muutamia viikkoja myöhemmin sama trulli sai suoritettua hyväksytysti traktorinajon kiiltävät korkokengät jalassa lehmänpaskan keskellä. Aloittelevan trullin veteraani niittää voittoa kehissä myös hurjalla tahdilla. Apso veteraanin askel on niin keveä, että herää epäilys onko kaikkien näiden huimien suoritusten takana kuuluisa kylmäläinen taikajuoma vai mistä taikuudesta tässä on kyse?

Hannu Hiltusen ja Kerttu Kaartinen-Kareksen asetuttua liiankin helposti koteihinsa on aamuöisin sattunut kummia. Kerttu on sisäsiisteyden parasta A-luokkaa. Aamuyöllä tyttö säpäsähti täydenkuun aikaan muutamia päiviä sitten peittoni alta ja pyysi päästä ulos. Matkalla ulos kaappasi Kerttu taas kameran ja säntäsi takapihalle kuusien taakse, jossa pian näin salaman räpsähdyksen. Iloisena häntä heiluen tuli Kerttu takaisin ja oivalsin heti, että Kerttu oli nähnyt tuttuja. Kameran kuvaa katsoessani sainkin todistuaineistoa, kun liiankin tutun näköinen simpsakka trulli oli käynyt yöllä Kerttua tervehtimässä. Minulla heräsi myös epäily, onko tuohon vartaloon käytetty taikasalvaa, niin simpsakan sorjalta trulli nyt näytti.

Länsi-Uudellamaalla liikuskelee simpsakka ja nauravainen iloinen trulli, joka saatiin tallennettua kameraan Vihdin Ojakkalassa eräänä kuulaana täydenkuun aamuyönä. Tässä trulli on ilmeisesti tulossa yökerhosta. 

Azawakhit ovat seikkailullisen ja lennokkaan matkansa jälkeen kotiutuneet hyvin. En olisi uskonut, että pelottavuudestaan huolimatta trullien kyydissä matkaaminen Suomen niemelle antoikin parhaat edellytykset elämälle. Armaat azawakh sisarukset Hannu Hiltunen ja Kerttu Kaartinen-Kares ovat olleet ihanan herttaisia koipeliineja ja ovat jaloudessaan vailla vertaa. Arvokas käytös lienee tulosta taikajuomasta tai seurasta. Kiitos ihanaiset trullit avusta ja poiketkaahan taas lentomatkoilla kaffeilla, jos luudassa ei ole tilaa omalle kaffepannulle.

Hyvää pääsiäistä trulleille ja kaikille muille lapsenmielisille sekä erityinen kiitos suosikki trulleillemme avusta.

Toivoo: Hannu Hiltunen, Kerttu Kares-Kaartinen, Susky ja Juha sekä muut tukijoukot

 

Facebook Comments