Soinin rannoilla sitten sattuu ja tapahtuu. Pari päivää sitten olin noutamassa postia postilaatikolta ja kas kummaa postilaatikon luona tallusteli ihka elävä mesikämmen. Tuli vauhtia kinttuihin. Nyt postilaatikolla käynti on paljon jännittävämpää, kun saa hieman tiirailla ettei karhu satu samalle reitille. Ursula ja Justiina ovat tehneet tihutöitä, se on paha kaksikko. Chrystalkin on aiheuttanut perheriidan pienellä tempauksellaan.

Juhannuksena olin Englannissa arvostelmassa Blackpoolin näyttelyssä, jossa satoi kuin saavista kaatamalla. Lhasa apso arvostelun edetessä vajosin nilkkojani myöden kuraiseen veteen, siinä oli uudet nahkakengät likomärkänä. Lopulta kävin ostamassa kumisaappaat, onneksi Englannissa niitä myydään näyttelypaikalla. Samaan aikaan kotona Soinissa, Karo ja siippa pitivät koirille lepsua kuria, siitäkös seurasi jännittäviä retkiä.

Ensiksi lepsun kurin keksi pohjanpystykorva Lollo, joka jo kasvattajan kodissa Katin luona lienee tottunut lepsuun kuriin sekä pöydältä syöntiin. Lollo pukkasi veden kautta naapurin puolelle, jossa oli iloiset juhannusjuhlat. Siellä sulosilmäistä Lolloa tietysti paijattiin ja ruokittiin herkuilla. Lollo oli tullut kotiin suupielet broilerille haisten. Talomme pahamaineisimmat ja ilkikurisimmat veijarit ovat tietysti kääpiöpinseri Ursula ja sen erinomainen oppityttö kolttosteleva basenji Justiina. Tytöt pistivät astetta paremmaksi. Ursula ja Justiina kaivoivat kolon aidan alle ja säntäsivät naapuriin. Grillissä oli tietysti herkkuja ja loput voitte arvata. Afrikkalaisen Justiinan esi-isät ovat pyytäneet ruokaa huomattavan haastavista paikoista, joten Justiinalle grilli ei ole työ eikä mikään. Onneksi naapurissa asustaa ihania ihmisiä. Justiina ja Ursula tulivat kotiin suupielet oranssina barbecue kastikkeesta. Molempien tyttöjen mahat olivat vielä palatessanikin ymmyrkäisinä grilliherjuista.

Chrystal oli aivan raivona, että hänet hylkäsin juhannuksena. Hrh Chrystal oli tunkeutunut vaatehuoneeseen ja asettunut asumaan minun verryttelyasuni päälle, jonka olin unohtanut lattialle. Karolla ei ollut asiaa huoneeseen, sillä Chrystal omi huoneen. No kamalimmat seuraukset paljastuivat tänään. Lähdimme siipan kanssa kiireellä Seinäjoella käymään ja pistimme hieman parempaa päälle. Pian vaatehuoneesta kuului kauheaa noitumista, joka ei ole painokelpoista tekstiä. Siippa tunki jalkansa uusiin Yhdysvalloista tuotuihin purkkareihin ja kas kummaa… Chrystal oli tehnyt salakavalasti isot tarpeensa kenkään ja nyt siippa  tunki suihkun raikkaat varpaansa kauheaan yllätykseen. Siinä suihkunraikas suloinen siippa klenkkasi yhdellä jalalla suihkuun noituen voimakkaasti, toisessa kädessä oli uusi kenkä. “En ole käyttänyt menokkaita kertaakaan ja nyt ne ovat käyttökelvottomat”. Sanoin; “hys hys, pistä likoamaan kengät ja pesen ne illalla”.

Sellaista tänne Soiniin. Lämpimiä ilmoja odotellaan, mutta vauhtia ja menoa täällä piisaa vaikka ilma ei hellelukemissa olekaan.

 

Facebook Comments