Toukokuun haaste suomalaisille koiraihmisille ja kaikille koirille

Suomalaisten yksi suurin rikkaus on luonto. Jokainen meistä asuu kohtuullisen lähellä hiljaisia metsiä ja kauniita maisemia, kunhan ne muistaa ympäriltään etsiä. Minulle koiranomistamisessa yksi arvokkain asia on ollut, että ne liittävät minut luontoon ja rauhoittumiseen. Suomalaisen koiran ja ihmisen perusoikeus on metsä ja luonto. Luonnon rauhan avulla olen jaksanut ja saanut tasapainoa hektiseen elämään lapsesta lähtien. Muistakaa viedä koirat luonnon keskelle ja kokeilkaa viettää yhteistä laatuaikaa nyt kevään äänistä nauttien. Haastan kaikki koiranomistajat luontoretkelle tai picnicille toukokuun aikana. Pääseehän jokainen suomalainen koira luontoon liikuskelemaan pitkän ja pimeän talven jälkeen?

Ihanan paikan löydettyäsi ja siellä rauhoittuessasi, saatte osaksenne jotakin ainutlaatuista. Suurin osa maailman ihmisistä tai koirista ei ole näin etuoikeutettu. Me suomalaiset olemme. Hyödyntäkää ja nauttikaa siitä. Koira ja sen omistaja ei voi olla onnellisempi, kun ympärillä on tilaa, ääniä, tuoksuja ja kauneutta. Helsingin keskustassa asuessani ajoin Nuuksioon ja Luukkiiin lataamaan omia ja koirieni akkuja. Nyt luonto löytyy takapihalta, mutta yhtä kaikki. Koiranomistamisen yksi ihanin puoli on yhteinen laadukas ja hiljainen aika yhdessä luonnon keskellä. Se on parasta mahdollista terapiaa.

Retki vaatii vain vähän viitteliäisyyttä ja olo on sen jälkeen kuin uudesti syntynyt. Mene luontoon retkelle yksin tai ystävien kanssa. Sama se kunhan menet. Kohtaa ajatuksesi kaikessa rauhassa, anna koirien nauttia ja kuuntele ympäröiviä ääniä. Katso onnellisia koiria ja tiedät, miksi tulet metsään yhä uudelleen ja uudelleen. Me olemme suomalaisia ja meille kaikille löytyy jostakin lähiseudulta oma salainen paikka, jossa löytyy rauhaa ja kauneutta. Haastan kaikki suomalaiset koiranomistajat retkihaasteeseen. Teettehän jokainen kiireettömän retken toukokuiseen luontoon.

Ulos, ylös ja retkelle luontoon. Toivon jokaisen suomalaisen koiran ja omistajan pääsevän nauttimaan luonnosta toukouun aikana, mitä useammin sen parempi.

 

Facebook Comments