Pimpero voivarkaissa, tykinkuulana, koulukiusaajana ja uimahyppääjänä

Uusi laituri valmistuu vauhdilla ja bostoni Pimpero ei vain ota oppiakseen. Jo toisen kerran urhea uimahyppääjän alku suorittaa upposukelluksen. Muutenkin mökillä sattuu ja tapahtuu, jos vaikka mitä. Bernit nauttivat löhöilystä ja katsovat kauhuissaan, kun muu lauma sählää koko rahan edestä. Olemme saaneet siivota myös mökin lattiat huolellisesti, koska uusien perunoiden aika tarkoittaa voita. Unohdin tietysti lähes täyden paketin vanhaa kunnon meijerivoita pöydälle kohtalokain seurauksin.

Pimpero jäi kaverinsa bostoni Beben kanssa nukkumaan kiltisti sohvalle. Nämä ovat aikamoisia ketaleita. Ulko-oven napsahtaessa kiinni ovat nämä bostonin ryökäleet heti valmiina tositoimiin. Pimpero on haistanut heti makoisan voipaketin keittiön pöydällä. Eipä aikaakaan, kun se on hyökännyt herkuttelemaan. Noin kymmenen minuutin päästä tullessani sisälle, seisoo Pimpero yllätettynä tyhjän voipaperin kimpussa keskellä pöytää nokka keltaisena voista. Bebekin on varmasti kesteihin osallistunut, mutta ripulista päätellen pääosan meijerivoista herkutteli Pimpero von Smör. Niinpä sain taas siipalle illalla selittää, että kyllä nämä uudet perunat ovat paljon terveellisempiä ilman voita sillin kera.

Azawakhit kiusaavat apso pentuja ja bostoneita sydämen kyllyydestä, mutta nyt ovat Bebe ja Pimpero oppineet uuden suojautumiskeinon. Vastaisku on julma. Bostonit ottavat vauhtia kaukaa ja juoksevat kanuunan kuula tyylillä pää edellä suoraan herkkien vinttikoirien kylkeen. Vinttikoirathan ovat tunnetusti herkkiä hipiästään ja niin kuuluu kimeä kiljahdus puskan takana. Herkkä afrikkalainen prinsessa Kerttu juoksee kivusta vinkuen luokseni, kun kylkeen on mätkähtänyt kamikaze Pimpero. Bebe yrittää matkia, mutta se ei tietysti ole tässä lajissa aivan yhtä raju ja huimapäinen kuin kanuuna sisarensa. En koskaan aikaisemmin tiennyt, että bostoneita voi käyttää ammuksina. Nyt azawakhit ovat tämän opineet pahemman kautta.

On se Pimperon kaunis pallopää ollut muutenkin taas vaarassa. Laituri on valmistunut ja sinä kauniina kesäpäivänä kesäkuussa, kun aurinko vahingossa sattui paistamaan oli taloutemme hinannut ahterinsa tietysti auringonsäteitä pyydystämään. Loikoilemme rauhassa aurinkopedeillä, kun yht´äkkiä kuuluu kauhea molskahdus ja siippa repeää naurusta. Siinä samassa kuuluu pärskintää ja lotinaa.

SIippa näki koko hauskan tapahtuman kuin hidastetussa elokuvassa. Pimpero tuijotti varovasti laiturin päästä veteen. Herranen aika siellähän oli aivan valloittava bostoni tuijottamassa veden pinnassa Pimperoa takaisin. Pimpero lumoutui tästä ihanasta näystä totaalisesti. Laiturimme on noin metrin vedenpinnasta. Pimpero alkaa kurkottamaan kaula pitkänä kohti ihanaa peilikuvaansa. Näky on valloittava. Se kurkottaa lisää ja lisää päästen yhä lähemmäs ihanaista kuvaansa. Siinä samassa tasapaino horjuu ja kamikaze Pimpero syöksyy suoraan pää edellä veteen peilikuvansa päälle. Pelästyin ja juoksen katsomaan. Siellä Pimpero jälleen kerran klooraa kovalla kyydillä kohti rantaa. Me nauramme katketaksemme ja pieni vedenneitomme pärskii vettä korvista, keuhkoista, suusta ja sieraimista. Olin varma, että nyt saa Pimpero keuhokuumeen. Mitä vielä tuolla se tykin kuulana syöksyy kohti azawakheja ja taas kuuluu kiljahdus.

Yritin lohduttaa Pimperoa, että omaan kuvaansa ihastui aikoinaan myös Narcissus ja seuraukset olivat paljon pahemmat. Meidän neiti ei nyt selvästikkään piittaa antiikin tarinoista, vaan haluaa elää tässä ja nyt liiankin intensiivisesti.

Pimpero vain hetkeä ennen molskahdusta ihailemassa järveä. Pian tämän jälkeen poloinen Pimpero ihastui omaan kuvaansa kohtalokkain seurauksin. 

 

Valitettavasti Pimperosta on muutenkin kuoriutunut koulukiusaaja. Se on oivaltanut voimansa apsopentujen suhteen. Niitä se rääkkää koko sydämen kyllyydestä ilman armon häivää. Joudun antamaan tytölle sapiskaa koko ajan, mutta se ei vain opi. Pimperon Vilma huutaa punaista ja olemme käyneet jo useampia kasvatuskeskusteluja. Mikään ei tunnu auttavan. Olen Lhasa apsot Ry:n puheenjohtaja ja jo yhdistyksenkin puolesta minun on puolustettava apsoja.

Pimpero jää taas rysän päältä kiinni, tytöstä on tullut sadistinen koulukiusaaja. Azawakh Mimi ei uskalla puuttua kemuihin, koska se saisi kostoksi kamikaze kuulan kylkeensä. 

Nyt valmistaudumme juhannuksen viettoon ja mattojakin on nyt sitten jo pestynä. Olen varma, että Pimpero innostuu, kun oivaltaa, että naapurimökeillekin on tullut elämää. Minulla on sellainen erittäin paha aavistus, että Pimpero tulee rakastamaan karnevaaleja. Ne ovat takuulla tapahtumia tämän tytön makuun.

Hyvää juhannusta kaikille ja sukellelkaahan varoen.

Facebook Comments