Meillä Mölymäessä on eletty jännittäviä aikoja.  Vilkkaiden ja omia uteliaita lenkkejään kaipaavien azawakhien ja “reikäpäisten” bostonien takia olemme joutuneet rakentamaan kotiin uuden, tiiviimmän ja korkeamman aidan. Nuorien kapinallisten karkureidemme johtohahmo sekä suurin yllyttäjä on ilman muuta ollut bostoni Pimpero ja azawakh Mimi. Näiden huimapäisten teiniprinsessojen vanavedessä ovat sitten lenkkejään tehneet maltillisemmat azawakh Kerttu ja bostoni Bebe. Saluki Bambi on leimautunut berneihin ja on uskollisesti pysynyt omalla pihalla. Nyt on uusi aita valmis ja toistaiseksi pihamme on teljetty kahden metrin aidalla kuin legendaarinen vankila Alcatraz. Pimpero ei ole tästä lainkaan innostunut ja kostotoimenpiteet ovat jo alkaneet. 

Kävin ihanien naapurien luona kertomassa, että uusi aita on tekeillä. Mennessäni kylään naapuriin. Ihmettelin heidän terassilla olevaa koiraporttia, koska heillä ei ole koiraa. Arvatkaa oliko minun häpeäni kauhea, kun ystävällinen naapuri kertoi, että porttti onkin meidän koiria varten. Tämä portti oli siis bostoni Pimperoa ja azawakh Miminä varten. Näen sielujeni silmin, kun nämä terroristit ovat varastelleet jäähtymässä olleita uunituoreita pullia terassilta. Tämä hetki ei ollut minun kasvattajaurani tähtihetkiä. Olisin voinut vajota maan alle, mutta en siinä olohuoneessa sitä pystynyt tekemään.

Tästä häpeästä toivuttuani. Meillä oli oikein mukava ja kiva tuokio yhdessä. Uusi korkeampi ja pitävä aita ilahdutti myös naapureitani, joiden kanssa on vierekkäin eletty 20 vuotta. Naapurin rouva kertoi, että usein aamuinen kahvihetki on mennyt sydänkohtauksen partaalla, kun tiellä on juossut holtiton pieni lyttykuonoinen peloton musta-valkoinen koira. Mielessäni “kirosin Pimperoa alimaan helvettiin” ja ystävällisesti hymyillen totesin: “Tämä pieni iloinen koira on ollut aavistuksen haasteellinen.” Uskon ja toivon, että uusi uljas aita ratkaisee tämän ongelman.

Nyt on aita pystyssä ja ainakaan vielä kukaan ei ole sen yli tai ali tehnyt karkureissuja. Ensi kesänä lienee pakko vielä uusia yläpihamme aita, jolloin koko tontti on ympäröity kahden metrin muurilla ja betoniverkolla. Pimpero on hyvin turhautunut, kun ei enää pääse karkureissuille. Sanomattakin on selvää, että nyt sen uteliaisuus ja toimintatarmo suuntautuu muihin epäterveisiin kohteisiin. Olen yllättänyt tuon huimapään nyt jo kerran sadevesikaivosta, jonka kannen se oli siirtänyt. Menin terassille hakemaan apsoja sisään ja talon nurkalta kuuluu järkyttävää kiljuntaa. Olin varma, että nyt on Pimperon tai Beben henki kyseessä. Juoksen paikalle ja siellä persus sojottaa kaivossa, kun utelias Pimpero oli pää edellä tipahtanut sadevesikaivoon. Kiltimpi Bebe katselee touhua ihmeissään vierestä. Voi miksi……..voi miksi Pimpero. Minulle on täysi mysteeri, miten on mahdollista, että tämä pieni bostoni on vielä ylipäätään hengissä.

Olen laittanut esille koiratarhan nurkalle myös ensimmäiset jouluvalot kirkkautta kaamokseen tuomaan. “Saatanan saatana” tai jotakin tuon tapaista oli mielessäni, kun vasta toisena päivänä valoa pimeyteen tuovista valoista ei ole tietoakaan ja koiratarhan nurkalla vallitsee taas syvä pimeys. Puskan takaa juoksee Pimpero ja saluki Bambi minua vastaan jouluvalojen riekaleisiin sonnustautuneena. Loput valoista olivat pitkin tarhan edustaa. Nurkkaus oli taas kuin musta aukko, joka oli valmiina nielemään iloisen koirien omistajan marraskuun pimeyteen. Sanomattakin on selvää, että ihana puolisoni lensi pitkin pituuttaan tuossa pimeydessä parin päivän päästä, minun ollessa Joensuussa. Hän ei onneksi invalidisoitunut, mutta sain lentokentällä aavistuksen ärhäkkään puhelun. Nyt kävin ostamassa uudet valot ja ne on kiinnitetty yli kahden metrin korkeuteen. Pahaa pelkään, että innovatiivinen Pimpero azawakhien auvoisalla avustuksella saa valot vielä talven aikana jollakin keinolla alas.

Meille on muuttanut myös bostoni herra Frodo, Näyttäisi siltä, että tämä ihana karpaasi olisikin todellinen herrasmies. Hän on rauhallinen, huomaavainen ja huomattavan sivistynyt. Muiden koirien telmiessä, istuu Frodo mielummin pää painettuna syliini. Näen sen runollisista silmistä kauniita ajatuksia. Kauhukseni olenkin jo ajatellut, että se voi olla, ettei Frodosta ole astumaan…. Loput jätän teidän arvailujenne varaan ja silitän haaveilevan Frodo Reppulin kaunista päätä. Keittiöstä kuuluukin taas epäilyttävää kolinaa ja Pimepero on siellä. Loput arvaatte….

Bostonin Pimperon hampaissa tällä kertaa jouluvalojen asemasta keppi. Uuden aidan rakentaminen ja karkureissujen vaikeutuminen on saanut pienen bostonin tarmon suuntautumaan muihin vandalisoinnin muotoihin. 

 

 

Facebook Comments