Olen tuskin helpompaa ja suloisempaa pentuaikaa kokenut, kun bostoni Pipun ja sen vauhdikkaan pennun ensimmäiset viikot ovat olleet. Niin se vain on, että Pimpero oli valmis äityteen ja “vauhtimimmistä” kuoriutui oikea rakkauden lähettiläs. En vain tiedä, miksi kaikesta rakkaudesta ja ylenpalttisesta huomiosta huolimatta tuosta ainokaisesta pennusta on kuoriutunut oikea räyhän henki ja meidän oma “Pikku Myy”. On niin ihana nähdä, miten pennuilla ja meillä ihmisillä on se ikioma perusluonne alusta asti. Sen kanssa synnytään ja niin on totisesti syntynyt tämäkin kaveri suloinen kiukku takaraivossaan. Tyttären nimi on siis muutettu jo nyt, koska se paremmin kuvaa pienokaista.  Muitakin ihmeitä on tapahtunut. Koiramme ovat alkaneet suosimaan yhteishuoltajuutta ja nisät ovat vapaasti kaikkien pentujen käytössä aina tilanteen tullen. Emät imettävät sekä nuolevat pihalla ja sisällä telmiessään kenen tahansa toisen nartun pentuja. Kesämökistä on muodostunut oikea koirahippien kesäleiri. Ongelmiakin on ilmennyt. Taloutemme koirapedit, tyynyt ja pari peittoakin ovat räjähtäneet. Roskapussimme täyttyvät vanusta ja riekaleista. Olemme joutuneet joinakin päivinä roskapussien asemasta turvautumaan säkkeihin. Uusi villitys on viemässä minulta järjen. Kaikille sijoitustoimintaa harrastaville annan vinkin, sijoittakaa vanuteollisuuteen.

Bostoni Pimpero elikkäns kotoisasti Pipu on ollut uskomaton rakkauden lähettiläs. Madamen ruokahalu on kasvanut entisestään ja se pystyy nykyisin kiipeämään pystysuoraa kaapin seinää saadakseen suihinsa leivän, leikkelepaketin, juustoa tai ihan mitä tahansa syötäväksi kelpaavaa. Maidon tuotanto on sitten sen mukainen ja eipä ole yllätys, että Pimpero aloitti meille uuden villityksen. Se tarjosi auvoisasti ylenpalttista maitobaariaan kaikille ohikulkeville pennuille. Siitä joivat maltat, apsot ja bostonit sulassa sovussa Pipun rasvaista sekä makoisaa maitoa. Eipä mennyt aikaakaan, kun imettämisen lähes jo lopettanut Bebe istui olohuoneen matolla nisillään bostonit ja apso vauvat.

Hippileiriksi muuttunut mökkimme on nykyisin vapaan rakkauden kehto ja maitoa on saatavilla kaikelle halukkaille pennuille useista eri lähteistä rakastavien mammojen tarjoamana. 

Tämä rakkauden leirin ja hippien vapaan rakkauden kehto on levinnyt kulovalkean tavoin. Maltat ovat jo lähteneet, mutta nyt pikkuruisen Noran nisien kimpussa on tämän tästä bostoni ja apso vauvoja. Ei ole ihme, että lhasa apso nimeltään “Kukkiskin” on intoutunut imettämään bostoneita oman kahden jäljellä olevan pentunsa lisäksi. Minulle ei vieroitus ole koskaan tuottanut  näin paljon haasteita, kun tänä kesänä.

Toisena haasteena on käsittämätön villitys repiä tyynyjä, koiran petejä ja peittoja. Tämän viheliäisen harrastuksen aloittivat skotlanninhirvikoira pennut, jotka tulivat Lindqvistien sivistyneestä kuvittelemastani taloudesta. En tiedä missä välissä herra Kari Lindqvist opetti nämä kaksi paholaista tyynyjen repimiseen, mutta jossakin välissä hän sen ehti tehdä. Olen varma, että rouva Lindqvist puhumattakaan tyttärestä, ei ole pentuja moiseen vandalisoimiseen opettanut. Elsa kunnostautui pahimmillaan rikkomaan viisi tyynyä, petiä ja peittoa viikonlopussa. Asiassa on pahinta se, että idean ovat nyt sitten bonganneet tietysti bostoni Pimpero ja saluki Bambi. Ihanat hirvikoiran alut ovat nyt maailmalla ja tekevät tuhojaan Tuusulassa ja Kemissä. Täällä rikkomisesta sekä vanujen levittämisestä ympäri huushollia ja tiluksia huolehtivat kaksikko pikku B ja iso B. Nyt voin varoittaa ja avoimesti puhua tästä epidemiasta, kun kaiken pahan alku ja juuri skotti Elsa muutti Tissarien talouteen. Mika ja Henna pitäkää kiinni tyynyistänne.

Skotlanninhirvikoira pentu Elsa on ollut uskomaton tyynyterroristi ja opettanut tietysti tapansa myös muille. Taloutemme kaikki pehmustetut esineet ovat nyt vaarassa.

Tulimme kerran kauppareissulta mökille ja kyytiä oli sinä aikana saanut useampi tyyny. Olohuone muistutti lumikenttää. Rakas puolisoni oli tyrmistynyt. Niin olin minäkin, mutta vanhana koirakasvattajana tehtäväni on aina puolustaa koiriani henkeen ja vereen. Tiedoksi kaikille se kuuluu oikean ja verevän kasvattajan rooliin. Tietä on pehmennettävä, tässä tapauksessa kirjaimellisesti, ja koiriaan on puolisolta puolustettava.  En osannut spontaanisti sanoa mitään muuta kuin: “Luulen, että näissä tyynyissä on nyt jotakin uutta kiinalaista vanua ja tyynyt räjähtelevät auringossa.” Se ei mennyt läpi ja niin alkoi siivous. Muru tyhjenteli kauppakasseja ja minä siivosin. Tajusin ottaa kuvan todistusaineistoksi vasta, kun olin saanut ison tyhjän koiranruoka säkin täyteen räjähtäneiden tyynyn osia.

Räjähtävien tyynyjen epidemiaa pahimmillaan. Yhden kauppareissun aikana oli tuhoutunut säkillisen verran koriste- ja sohvatyynyjä. 

Kesä on siis saapunut ja hippileirillä tavallaan kaikki sujuu mainiosti kesähaasteista huolimatta. Suuri haaste tulee olemaan vielä bostoni Pipun pentu “Pikku Myy”, joka on aivan niin ihana, mutta omituinen vipeltäjä. Neidillä on raudan luja oma tahto ja voin kertoa, että eräs ihana pariskunta saa pienessä koossa paljon. Neitosen ihanimpia tapoja on, että se murisee syliin nostettaessa. “Pikku Myy” on suuri idealisti, joka haluaa olla rauhassa. Hän ei ole tottunut jakamaan ainoana pentuna yhtään mitään. Syliin päästessään tämä pienokainen on kyllä oikea enkeli. En tiedä, mitä tuleman pitää, mutta sen totisesti tiedän, että tästä veijarista kuullaan vielä. Mitä muuta olisikaan voinut odottaa Pimperon ainokaisesta aarteesta. Se on aina valppaana ja osaa nukkuakin välillä aina toinen silmä auki, jotta tiedetään mitä ympärillä tapahtuu. “Myy” on näet aina valmis pieneen telmimiseen ja osallistuu mieluusti tyynyjen sekä mattojen repimiseen jo nyt. Olen pahoillani Elina, mutta ala keksimään miehellesi selityksiä jo nyt valmiiksi tuhoutuneista matoista. Toivotamme hyvää kesää kaikille rakkauden kesäleiriltä.

Pahansisuinen ja oikukas “Pikku Myy” osaa nukkuakin toinen silmä auki, ettei siltä vain vahingossakaan jää mikään telmiminen tai pahanteko huomaamatta. Neitonenhan hyvin mielellään osallistuu kisailuun ja vielä parempaa mattojen silpomiseen. 

 

 

Facebook Comments