Odotamme mielenkiintoista staffi pentuetta

Kesän kynnyksellä odotamme hyvin mielenkiintoisia staffordshirenbullterrieri pentuetta ihana luonteisesta tyypikkäistä tuontivanhemmista. Toimme Englannista 2011 tyypikkään ja reippaan suvuiltaan mielenkiintoisen nartun Auxvon Proud to be Chic Choix N Siimline ( JW Sh.CM Maxsta Loud´N Proud x Maxsta Miss Behaving) eli kotoisasti Pippa. Tämä ihanan kokoinen ja mittasuhteiltaan erinoaminen narttu on ollut hyvin perusterve koira. Pippa on myös jalostuksessa osoittanut olevansa hyvä siitosnarttu. Nyt on Pipan viimeisen pentueen vuoro ja isäksi olemme tähän viimeiseen pentueeseen valinneet todella mielenkiintoisen Australian tuonti uroksemme Aust & Fin Ch Wyowna Melbourne Storm ( Multi BIS  Aust Ch Bustabones Adifrnt Shadeowhite x Aust Ch Wyowna Choccywoccydoodah).

“Pippa” tuotiin Suomeen, koska halusimme tuoda Suomeen tyypikkään puhdasta Englantilaista kasvatusta edustavan reippaan nartun, isosta ja elinvoimaisesta pentueesta. Halusimme nartun, jolla olisi mallikas pää ja erinomaiset mittasuhteet. “Pippa” on linjattu viiteen kertaan maineikkaaseen periyttäjään GB Ch Valglo Casanova at Crossguns.  Se riittää ja sieltä tulee “Pippaan” haluamiamme ominaisuuksia. Sen vuoksi “Pippa” on astutettu erisukuisella uroksella. “Pippa” on osoittanut olevansa ulkosiitosyhdistelmässäkin hyvä periyttäjä.

Tulevan pentueen emä on linjattu voimakkaasti GB Ch Valglo Casanova at Crossguns:n

Halusimme löytää Suomeen hieman uutta verta ja etsimme pitkään “klassista” oikeaa staffi urosta. Halusimme löytää hyväpäisen koiran, jolla olisi kauniit liikkeet, mallia ja erityisesti sellainen takaosa kuin staffilla kuuluu kunnon pumpunkahva hännällä. Tällainen koira löytyi Australiasta. Ystäväni tyttärellä oli erinomainen narttu, joka on ollut myös hyvä siitosnarttu. Aust Ch Wyowna Choccywoccydoodah. (Aust Grd Ch Neworder Never Miss A Beat x Aust Ch Brindale Look Don’t Touch).  Nartun isä on mahtava liikkeinen ja täydellisen pumpunkahva hännän omaava voittoisa (Aust Grd Ch Neworder Never Miss A Beat ja tyttäressä on todella paljon samaa kuin isässään.

Stormin emän isä on Aust Grd Ch Neworder Never Miss A Beat

Stormin emä  Aust Ch Wyowna Choccywoccydoodah

Yhdessä pohdimme nartulle urosta ja se valinta osui upeaan Multi BIS Aust Ch Bustabones Adifrnt Shadeowhite:n. Tämä todella mielenkiintoinen ja menestyksekäs koira syntyi, kun tyypikäs australialainen narttu Aust Ch Bustabones Pleased To Meet Me astutettiin tuontispermasta GB Ch Tillcarr Renegade Flame:lla. Tästä pentueesta syntyi yksi Australian voitokkaimmista staffeista Multi BIS & BISS Aust Ch Bustabones Adifrnt Shadeowhite. Sue kertoi uroksesta ja tutkimme sukutaulua. Valinta oli siinä. Aust Ch Wyowna Choccywoccydoodah astutettaisiin Multi BIS Aust Ch Bustabones Adifrnt Shadeowhite:lla, vaikka etäisyydet olivat valtavat. Sovimme, että jos pentueessa olisi hieno uros. Se tulisi Suomeen.

Multi BIS Aust Ch Bustabones Adifrnt Shadeowhite (GB Ch Tillcarr Renegade Flame x Aust Ch Bustabones Pleased To Meet Me)

Pentue oli onnistunut ja pentueen kruunu oli komea uros Storm. Pennusta tuli niin hieno, että Sue halusi näyttelyttää pentua ennen Suomeen tuloa. Storm eli Wyowna Melbourne Strom alkoi voittaa suuresti jo pentuna. Sovimme, että koirasta tehtäisiin Aust Ch ennen sen Suomeen saapumista. Koira voitti BIS-pentuja ja ryhmiä jo pentuluokista ja koira valioitui nopeasti. Storm oli juuri sitä, mitä olimme toivoneet klassinen, kaunis päinen koira, joka liikkuu hyvin sekä kokonaisuuden kruunaa täydellinen pumpunkahvahäntä. Koiralla oli emänsä lailla reipas ja hyvä luonne.

Aust & Fin Ch Wyowna Melbourne Storm (Multi BIS Aust Ch Bustabones Adifrnt Shadeowhite x Aust Ch Wyowna Choccywoccydoodah) valioitui Suomessa ROP:n, RYP I:n ja BIS 2 sijoituksen kera. Kuvassa osaomistajansa ja handlerinsa Sannen kanssa.

Storm tuli Suomeen ja omistamme koiran yhdessä Sanne Välisen sekä hänen äitinsä Eva Nuoran kanssa. Sanne totutti Stormia Suomeen ja pienen alkukankeuden jälkeen Storm valioitui suoraan kolmessa näyttelyssä kolmen ROP:n kera. Viimeisessä näyttelyssään Helsingin KV 20.5. Storm voitti myös ryhmän ja oli BIS 2. Stormilla on terveet silmät, B/B-lonkat, 0/0 polvet ja 0/1 kyynernivelet. Aust & Fin Ch Wyowna Melbourne Storm ehti jättää Australiassa ennen lähtöään pari todella lupaavaa pentuetta.

Tulevan pentueen isä Aust & Fin Ch Wyowna Melbourne Storm (Multi BIS Aust Ch Bustabones Adifrnt Shadeowhite x Aust Ch Wyowna Choccywoccydoodah) on mielenkiintoinen kansainvälistä staffijalostusta edustava tyypikäs ja ihana luonteinen uros. 

Tulevan pentueen emä “Pippa” on kyynärpäiltään 0/0, polviltaan 0/0, tervesilmäinen ja lonkiltaan C/C narttu, jolla on mahtava luonne. Koira on saanut sertin erikoisnäyttelystä englantilaiselta kasvattajatuomarilta, mutta “Pippaa” ei ole juuri näytelty. Sen ansiot ovat jalostuksessa. Odotamme mielenkiinnolla Stormin ja Pipan pentuja. Toivon mukaan pennuille löytyy aktiivisia, koirakokemusta omaavia ja rakastavia koteja. Pentueesta voi kysellä lisää: Juha Kares (juha@chicchoix.com tai 040-910 3774) tai Eva Nuora (044-997 5308).

Tulevan pentueen emä Auxvon Proud to be Chic Choix N Siimline ( JW Sh.CM Maxsta Loud´N Proud x Maxsta Miss Behaving)

 

 

Facebook Comments