Luin Rosa Meriläisen erinomaisen kolumnin koirasta ja siitä miten se oli muuttanut hänen perheensä elämää. Kirjoitus herätti paljon ajatuksia. Kannattaa itsekin pysähtyä miettimään, mitä koirat omassa elämässä oikeastaan merkitsevät. Minulle koirat ovat osa perhettä. Koirat ovat ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä aitoutta ja vilpittömyyttä jokainen päivä omassa elämässä. Niiden avulla elämässä on enemmän “pilkettä”, enkä ota kaikkia pikku asioita niin vakavasti. Koiria katsoessani muistan suuren viisauden: Elämä on tässä ja nyt. Koirat muistuttavat minua elämän moninaisuudesta. Olen hyvin kiitollinen, että saan jakaa elämää niin monipuolisesti eläimien kanssa. On täysin uskomatonta, että  koira tämä sopeutuvainen evoluution voittaja, on niin erinomaisesti sopeutunut elämään ihmisen rinnalla. On uskomatonta, että kaksi lajia voivat elää rinnakkain ja molemmat ovat tästä liitosta parhaimmillaan niin onnellisia. Mistä kaikesta koirassa on kyse? 

Koira lisää elämääni liikunnallisuutta ja aktiivisuutta. Koira ei anna armoa, elämässä on oltava rytmi ja liikettä. Se on erinomainen asia pimeänä masentavana marraskuisena aamuna, kun pakottaudut ylös sängystä. Iloiset, kirkkaat ja rakastavat silmät katsovat sinua. Koira ansaitsee hyvän hoidon ja välittämistä. Minä tunnen ja tiedän, mitä ovat vuodenajat ja mitä eri lämpötilat merkitsevät. Liikun ja luonto on minua paljon lähempänä, koska omistan koiria. Samalla koirien hoitaminen, liikkuminen ja aktiivisuus lisäävät omaa vireystilaani. En ehdi aina murehtia kaikkea pientä ja vajota syvälle synkkiin ajatuksiin.  Minulla on koirien omistajana jatkuvasti hyvin tervehdyttävää puuhastelua. Koirat estävät flegmaattisuutta ja apatiaan vajoamista.

Ihmiselle ihanaa on, että tämän koiralle antamasi välittämisen saat korkojen kera takaisin. On olemassa ihmisiä, joille on vain annettava tai jotka eivät osaa takaisin välittämistä antaa. Koiran kanssa voit aina olla varma, että välittäminen tulee takaisin. Koiran omistaminen on asia, joka varmistaa, että sinä saat elämässä riittävästi rakkautta ja oksitosiinia jokaisena päivänä. Se on paljon se ja voit olla tästä oksitosiinista hyvin kiitollinen. Lämmin ja välittävä kosketus rauhoittaa aina, kun osapuolet sitä haluavat, olipa kyseessä sitten ihminen tai koira. Olen elänyt suuren osan elämääni kiireessä ja koirat auttavat minua rauhoittumaan sekä pääsemään eroon stressistä.

Koirien avulla pysyn lujasti elämässä kiinni ja elämä ei käy yksitoikkoiseksi koskaan. Koirien kanssa voi harrastaa yhdessä niin monipuolisesti. Parasta on, että kaikki tämä tekeminen on mielekästä ja mukavaa meille molemmille, muuten sitä ei kannata tehdä. Muistan myös olla koiria katsoessani hyvin kiitollinen. Minä olen hyvin onnekas ihminen maailman mittapuussa, koska minulla on mahdollisuus pitää koiria. Maailman enemmistöllä siihen ei olisi varaa. Minä olen hyvin onnekas ihminen, millä tahansa mittapuulla tarkasteltuna, koska olen saanut osakseni joskus niin paljon rakkautta, että minulle on sitä varaa nyt myös koirilleni jakaa.

Kiitos koirielleni, jotka rikastuttavat elämääni niin monella tavalla.

 

 

 

Facebook Comments