Haluan jakaa kaikille kasvattajille aivan suunnattoman hyvän vinkin. Olen siitä puhunut aikaisemminkin, mutta nyt vuohenmaitoa saa laadukkaasti ja helpommin kuin koskaan. Osta vuohenmaitoa suoraan vuohitilalta, jos mahdollista. Niitä on vaikea löytää ja niinpä olen aivan suunnattoman onnellinen, että vuohenmaitoa saa nykyisin laadukkaana tuotteena kaupoista tai ainakin suurista tasokkaista marketeista. 

Koirani rakastavat vuohenmaitoa. En anna nartuille synnytyksessä enää vettä, vaan ne juovat vesi-hunaja-keltuais seosta tai vielä parempaa vuohenmaitoa. Synnytyksen jälkeen nartut saavat juoda vuohenmaitoa ja voin vannoa, että nartuilla omat nisät sen jälkeen turpoavat maidosta, jota riittää pennuille loputtomiin. Vuohenmaito on aitoa maitoa ja koira kykenee käyttämään sen. Vuohenmaidon proteiinit sopivat raaka-aineeksi vauvojen korvikkeeseen ja vieroitusmaitoon, lausuu Efsa. (Muualla verkossa:
Efsa: Scientific Opinion on the suitability of goat milk protein as a source of protein in infant formulae and in follow-on formulae).

Juota vuohenmaitoa nartuilleni koko imetyksen ajan, joillakin joudun rajoittamaan, koska ne tuottavat liikaa itse maitoa. Vuohenmaitoa juovat nartut ovat itse imetyksen jälkeen uskomattomassa kunnossa, koska ne ovat saaneet rasvaa, valkuaisaineita ja kalkkia muodossa, jota ne pystyvät käyttämään. Lisäksi ne yleensä rakastavat sitä ja niinpä yleiskunto on usein uskomaton imetyksen jälkeen.

Vuohenmaitoa voi antaa myös pennuille. Annan sitä sellaisenaan aseteilla ja vanhempana kaadan sitä kuivamuonan päälle. Muona menee vuohenmaidolla höystettynä alas entistäkin vauhdikkaammin. Kokeilkaa siis ihmeessä vuohenmaitoa, jos ette sitä vielä ole kokeilleet. Liitteenä on myös kuva marketeista myytävästä saksalaisesta luomu vuohenmaidosta, johon olen todella tyytyväinen, jos vuohitilaa naapurustossa ei ole.

HUOM: Tämä ei ole sponsoroitu tai maksettu mainos. Ostan itsekin tätä vuohenmaitoa ihan “riihikuivalla” kaupasta, mutta tuote on vain niin suurenmoinen, että haluan jakaa vinkin muille.

Kasvattajan suurenmoinen apu on vuohenmaito, jota saa nyt myös laadukkaana kaupoista.

Facebook Comments