Kokemusta ei voita mikään haavan hoidossa koiralla. Meillä kasvattajilla ja koiraihmisillä on suuri määrä erilaista käytännön tietoa asioista, jotka toimivat. Suurin osa tästä tiedosta leviää kuulopuheella tapaamisten yhteydessä. Osa jutuista pitää testata. Parhaiten käytännössä onnistuneet innovaatiot kannattaa jakaa. Koirien haavojen hoidossa on komemusta kertynyt koiralauman omistajana melkoisesti. Muistutan ja kerron tässä kevään kynnyksellä parhaat ja helpot vinkit haavojen hoitoon. Skotlanninhirvikoira Laura kaatui isoon lasilyhtyyn ja lasi leikkasi kylkeen valtavan ventin. Laura sai pääsiäsenä kylkeensä 40 tikkiä ja katsokaapa haavaa nyt.

Onnellisille, aktiivisille ja varsinkin laumassa telmiville koirielle sattuu usein ihoon pieniä vaurioita. Äärimmäisen harvoin ainakaan meidän laumassa vahingot ovat niin isoja, että haavat tarvitsevat eläinlääkärin apua tai tikkejä. On kuitenkin tärkeää, että iho korjautuu mahdollisimman nopeasti. Terve ja mahdollisimman ennalleen palautunut iho suojaa koiraa ja estää kosmeettisesti ikävien arpien syntymistä. Tähän olen löytänyt aivan uskomattoman hyvin toimivan avun.

Kuka löytää meidän Lizin tästä kyljestä raapaleen, jonka oksa repi sen kylkeen metsälenkillä aikaisemmin keväällä? Elokuussa muutama kuukausi myöhemmin raapaleesta tai ruvesta ei ollut jälkeäkään, koska haavaa suojattiin ja autettiin paranemaan tehokkaasti. Kylki oli aivan normaali ja niinpä villikko tyttömme voitti Juniori Maailmanvoittajatittelin.

Chic Choix Bronwyn Lee Greyson JWW-2014

Monet koiraihmiset tietäväkin todella tehokkaasta ja suojaavasta geelistä. EMT geeli suojaa haavoja ja vähentää verenvuotoa. Se lievittää myös kutinaa ja kipua. Lauran haavaan tarvittiin eläinlääkärin apua. Silloin on tärkeää, että lääkäri osaa tikkaamisen. Kersti Reimann ompeli tikit Lauralle taidokkaasti ja se on ensimmäinen suuren haavan korjaamisen edellytys.  Suuri haava oli ikävä, koska haavat tulehtuvat helposti ja tällä pinkeäihoisella rodulla haavat voivat jättää ikäviä jäkiä.

Tärkeää koiran toipumisessa on pitää koira onnellisena.  

Suuri ongelma koirilla on nuoleminen. Minä en rangaissut tai rajoittanut Lauran elämää kaulurilla. Kaikessa parantumisessa tärkeää on hyvä mieli ja iloisuus. Normaali eläminen ja liikunta tuovat hyvää mieltä. Geelissä on mukana Bitrexiä, joka vaikuttaa monille koirille nuolemista ehkäisevästi. Toinen tärkeä seikka on saada koira unohtamaan haava. Toipuvan koiran mieli pitää saada haavasta muualle. Laura unohti haavan, koska tarjolla oli koko ajan riittävästo keväistä ulkoilua ja rustoja järsittäväksi. Se on hyvä keino  auttaa koiraa unohtamaan haava. Lauralla keino toimi täydellisesti ja haava parantui ennätyksellisen nopeasti.

Laura unohti haavansa rustojen avulla ja järsi ennätysmäärän herkkuja toipumisen aikana, eikä rasittavaa sekä harmia elämään tuovaa kauluria tarvittu. 

Nuolemattomuus, onnellisuus ja geeli tekivät ihmeitä. Geelissä parasta on sen sisältämä kollageeni. Se auttaa ihoa uusiutumaan tehokkaasti. Se vähentää arpien syntymistä ja rikkoutunut iho palautuu ennalleen nopeammin. Tämän todella olen saanut omakohtaisesti nähdä.

Lauran haavasta näkee enää karvattoman ja eniten leikkautuneen kohdan. Haavan alaosa on jo toipunut täysin ja karvakin kasvaa normaalisti. Pahiten leikkautuneessa osassa, jossa ihoa jouduttiin poistamaan iho on jo normaali. Tämäkin osa on toipunut hienosti. 

Tämä tuote kuuluu meidän perheen ensiapulaukkuun, haavan toitoon ja auttaa todella tehokkaasti haavojen sekä ihon rikkoutumien parantumisessa sekä suojaamisessa. 

EMT gel

Facebook Comments