Nyt se kauhea maalle siirtymisen aika on sitten koittanut. Koulut loppuvat ja minua,kuninkaallista jo kypsään ikään ehtinyttä spanielia, ollaan taas laahaamassa kauas pohjoiseen. Ilma on siellä nyt jo todennäköisesti sumean harmaana valtavista hyttys ja muista lois parvista. Pelkään malariaa ja muita tarttuvia outojen alueiden tartuntatauteja. Väyrynenkin taas kummittelee kuvioissa. Kesä ei näytä hyvältä.

Isäntä tuli töistä ja haisi makkaralle…Eilen hän haisi savulle. Mitä on tämä nykyajan koulunkäynti. Eilen oltiin oltu retkellä ja retkellä oli tehty nuotia. Kahviakin oli keitelty jollakin nokipannu syteemillä.  Teestä ja posliinikannuista ei ollut tietoakaan. Haluan kysyä – mikä malli tämä on nuorille?  Karmea afrikkalainen koipeliini basenji Justiina otettiin mukaan retkelle, mutta pyydettiinkö minua? Minkä koiran mallin kammottava pystykorvainen, kepeä liikkeinen, piippanokka antaa lapsille? Justiina oli siellä leikkinyt ja temmeltänyt lasten kanssa järven rannalla. Miksi minua ei otettu mukaan? Minähän en siedä lapsia ja olisin louskinut niitä jos olisivat lähelle tulleet. Tämä olisi ollut lapsille pedagogisesti hyödyllistä. Nuoret olisivat oppineet varomaan koiria. Nyt kuvittelevat ressukat, että koirat ovat mukavia ja ihania. Isäntäni on käsittämättömän ajattelematon. Hän esineellistää koiria ja altistaa näitä lasten kosketuksille.

Kennelliiton keulakuvakin jakelee nalleja julkisten kulkuvälineiden lähettyvillä, eli hänestäkään ei tässä asiassa ole apua.  Sortunut mielestäni siis samaan esineellistämiseen kuin pappanikin. Minä Chrystal alias Int Ch Tucherish Crystal Kisses, en siis voi sietää julkisia kulkuvälineitä. Tiedättekö sen hajun….aivan samanlainen lemu, kuin Sanna Kopola-HIrsimäen autossa, kun siellä on kuljetettu pataljoonaa lapsia. Kumisaappaiden ja potkuhaalarien haju yhtyneenä salaa syötyyn McDonald ateriaan on pahinta mitä minä tiedän. Aivan kuin HKL:n busseissa tai siipan veljen kulkuneuvossa, jossa ihanaa Jenniä ajattelemattomasti raahataan

Jos se Toto ei olisi  niin naurava ja äänekäs, olisin häneen yhteydessä tästä asiasta, mutta se ihminen ei vain ole minun tyyppiäni. Tässä maassa on vain yksi järjestö SKKY, tuo ylväs oman rotuni rotujärjestö, joka jakaa ajatuksiani. Tällä järjestöllä on kuitenkin muita arvokkaita asioita huolehdittavanaan, niin en tohdi heitä asiasta vaivata.

Tänään oli koulussa ollut beach party……kammottava amerikkalaistyyppistä hömpötystä. Suviseurat ja teekutsut olisivat olleet paljon sivistyneemmät. Mitä vielä..isäntä tuli kotiin ja haisi makkaralle. Oli joutunut paistamaan satoja makkaroita kaasugrillillä. Mihin me olemme menossa, miksi tarjolla ei ollut munuaispiirasta, kalapuikkoja tai muita traditionaalisia brittien herkkuja?

Kotonakin kauhu senkun jatkuu. Puhelin soi ja karmea sivistymätön Karo on saapunut mökille.  Möhömahainen makkaralle lemuava omistajani istuu sohvalla ja juoruaa Karon kanssa. Huomenna lähedemme todistusten jaon ja juhlien jälkeen mökille…Onpa kiva lähteä sinne hyttysten keskelle vesisateeseen, kun tietää paikalla olevan rakkaan ystäväni Karon. Toivon mukaan siellä ei nyt salamoisi ja salama vain iskisi Karoa – se olisi ikävää. Pihaan voisi jäädä ikävä kuoppa ja kaunis iso petäjä, joita piha on täynnä, voisi vaurioitua.

Politiikkakin aiheuttaa minulle unettomia öitä. Väyrynen pyrkii takaisin vallan kahvaan. Saisimmekohan Vennamonkin vielä jotenkin takaisin tähän politiikan hyörinään ,niin hyvä tästä tulisi. Olen varma, että Kreikka ja Espanja kaatuvat….Se on selvää. Etelä-ja Itä-Euroopasta ei ole koskaan ollut mitään hyötyä. Miten ajattelematon kasvattajani Skotlannissa oli myydessään minut tänne jonnekin periferiaan kauas itään. Kas kun ei myynyt minua Aasiaan tai Afrikkaan. No ei tarvitse myydä, kun nyt nuo oudot ja kauheat maanosat on tuotu meidän olohuoneeseen… Nurkissa makoilee tiibettiläisiä lhasoja ja kintuissa juoksee kongolainen tai mikä lie basenji.

Haluan rajoja ja kontrollia lisää. Margaret Thatcher on se henkilö mitä Eurooppa tarvitsee. Haluan Maggien takaisin valtaan ja Pohjoismaat olisi syytä liittää osaksi Brittiläistä kansanyhteisöä. Suomessahan on tuo yksi blondi politiikko ministerinä, mutta ei hänellä ole rakkaan Margaretin kaltaista karismaa ja otetta. Poliitikolla pitää olla näkemystä. Olemme tässä Floran kanssa pohtineet, että rojalistit valtaan. Kaikki rodut ja eläimet takaisin omille mantereilleen….hopi, hopi basenjit takaisin Timbuktuun ja lhasat sinne Himalajan kuraisiin luoliin. Kaikki pystykorvaiset ja pitkä kuonoiset koirat kiellettyjen rotujen listalle.  Selkeyttä ja ryhtiä touhuun!!!

Oletteko muuten lukeneet kirjan Kaunis koira? Miten mautonta, että tuollainen kirjallinen tuotos myytiin loppuun. Oletteko nähneet kirjaa? Kysyn aivan suoraan, montako kuvaa kirjassa on minusta? Montako kuvaa kirjassa on kuningatar Elisabetista, joka on suuri koirien ystävä ja olut vallassa nyt 60-vuotta? Kingcharlesin spanieleista ei ole kuin muutamia hajanaisia lausuntoja. Tuon kirjan takia jouduin aikanaan nukkumaan monia öitä sängyssä ilman valtavaa, kylläkin lämmintä, “kuumavesitankkeriani” Juhaa. Ei ole asiallista nukuttaa kuninkaallisia spanieleita sängyssä ilman lämmittimiä. Lämmitin ei silti voi olla mikä tahansa tuote, sen pitää olla oma ihminen. Luit aivan oiken, senkin tietokoneriippuvainen  mökillä luuhaava menninkäinen, jonka nimeä en tahdikkaana spanielina halua mainita. Muista, sinä et ole isäntäni ja sinun vieressä en halua nukkua. Valitettavasti huomenna tapaamme, jos rukouksiini ei vastata ja se salama tee pientä kesäyllätystä.

Onneksi sunnuntaina viimeistään saan rauhan, kun ryhmä rämä lähtee koiranäyttelyyn Mänttään… Se on  kai jokin kauhea ja saastunut teollisuuskaupunki metsän keskellä. Sinne onneksi raahataan kuolaava bernhardilainen Eveliina, hojokinttuinen skotlannin hirvikoira Laura, Karo ja muita epämääräisiä luonnon oikkuja.

Kesää kuitenkin odotellessa toivon kaikille kriittistä ja parempaa kesää kuin minulla.

 

HRH Chrystal

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments