Kuninkaallinen kääpiöspanieli Chrystal lomailee ja on aivan hellä sydämiseksi äitynyt. Meillä kävi vieraita ja Chrystal antoi vieraan koskea itseään. Tämän täytyy johtua auringosta, lomasta ja rentoutumisesta. Onneksi Flora kunnostautuu ja pitää kipakkaa kingcharlesien oikukkaana tunnettuja luonteenpiirteitä yllä…Seuraukset ovat hurjat. Baseni Justiinakin kunnostautuu tempauksellaan ja pohjanpystykorva Lollo osoittautuu taitavaksi metsästäjäksi. Taloon on tulossa Chrystalin kauhuksi vierailulle uusi maatiaiskuningas. Koiran Suomeen saamisessa isäntä sortuu juonitteluun ja kataluuteen.

Flora edessä ja Chrystal takana lomatunnelmissa

Lollo on nuolemis ja pusu boikotissa. Chrsytalia ällöttää tuon pohjoisen riistaverisen maatiaispystykorvan näkeminenkin. Lollo on nimittäin keksinyt pyydystää tontin laitamilta metsähiiriä. Katala valko-punainen peto vaanii mättään vierelle, eikä koskaan aiemmin ole osoittanut tällaista kärsivällisyyttä, paitsi sohvalle syliin päästyään. Liikettä nähdessään hurja peto iskee ja niin on hiiri hampaiden välissä. Chrystal protestoi, koska nythän ei ole edes metsästysaika.

Basenji Justiina on keksinyt uuden tavan. Ulkona Justiina kiipeää aina korkeimmalle mahdolliselle paikalle ja sinne tehdään pisut. Mitä tämä on? Chrystal on tottunut, että nämä tarpeet tehdään mahdollisimman matallalla profiililla. Näin toimii myös Elisabeth ja kaikki muut Chrystalin esikuvat. Chrystal puhuu puuterihuoneesta. Vanhan rouvan hädät hoituvat tyylillä. Chrystal naamioi ne tervehenkisiksi ulkoilulenkeiksi ja menee puskien taakse piiloon elegantisti hoitamaan ainoat maalliset tarpeensa. Puskan takaa rouva yleensä tulee tasajalkaa hyppien ja olo on huojentunut. Mitä tekee afrikkalainen alkuasukas, oikea villi Justiina. Se virtsailee näyttävästi ja korkealla. Tilanne on karannut käsistä, nyt Justiina sisälle tullessaan kiipeää sohville ja tuoleille ja pissaa tyynyjen päälle. Justiina on nyt edustustila boikotissa ja tästä tietysti Chrystal on riemuissaan. Boikottia tulisi C:n mukaan laajentaa myös muihin maatiaistyyppisiin koiriin, jotka ovat siis kaikki muut rodut paitsi lyhytkuonoiset eurooppalaiset kääpiörodut (paitsi mopsi ja ranskanbulldoggi).

Florasta Chrystal on todella ylpeä. Flora tuli muotovalioksi tyylillä ja neitokainen oli ROP myös rodun ansioituneella erikoistuomarilla rouva Kuritulla- Tätä tuomaria ja ladyä Chrystal arvostaa suuresti. Chrystal haluaisi, että jokaisen suomalaisen valioksi tulevan kingcharlesinspanielin olisi saatava yksi sertifikaatti nimenomaan rouva Kuritulta tai rouva Paloheimolta.  Erikoistuomarit ja kauniisti rotua käsittelevät tuomarit kunniaan.

Flora innostui niin menestyksestä, että ryhtyi jo seuraavana päivänä kunnon diivaksi. Flora hyppäsi itse aamulla autoon, joka on ennen kuulumatonta kääpiöspanieli piireissä. Matkalla neidillä selvisi, että olemme matkalla Savoon. Tähän maakuntaan, kunnon siniveriset tai muuten sivistyneet, suhtautuvat aina suurella varauksella. Tämän on isännälle opettanut jo myös itse Pappa Kares, joka on usein oikeassa. Savoon, tuohon outoon, puheliaaseen, metsäiseen ja epäilyttävään maakuntaan päästyämme, alkoi tietysti sataa. Tuulkin yltyi viimaksi ja teltta lensi savolaiseen risukkoon.

Flora oli kauhuissaan. Isäntä juoksi löwchenin kanssa kehässä ja kiireessä Floraa lähti hakemaan puhelias ja äänekäs rouva Lindroos. Flora oli shokissa, sirot kätösensä kuninkaalliseen kuljetuslaatikkoon tunkeva rouva Lindroos, sai ansionsa mukaan. Floran kuninkaalliset hampaat muistuttivat kunnioituksesta ja varovaisuudesta. Rouva Lindroos oli kauhuissaan ja pyysi vieläkin äänekkäämpää Karoa apuun. Tämä oli kuin bensaa liekkeihin ja Flora raivostui. Oli herra Kares ihmeissään, kun kiukkua puhkuva Flora kannettiin kehän laidalle epäsiistein käsin. Olipa Floran selässä tippa rahvaan vertakin. Isännän nähdessään Flora rauhoittui ja kaikki oli hyvin. Flora esiintyi kuin diiva ja tuli valioksi kolmannessa näyttelyssään taas ROP.n kera, vaikka oli joutunut kohtaamaan stressaavan tilanteen juuri ennen kehään menoa. Tuosta Karosta ei kertakaikkiaan ole kuin harmia.

Chrystal on suivaantunut isännän muistamattomuudesta ja leväperäisyydestä. On näet täysin selvää, että kuninkaallisia spanieleita ei jätetä yksin telttaan silmäykseksikään varsinkaan Savossa, eikä tätä rotua voi vieraat, hieman epäsiistit kädet noutaa rauhallisilta leposijoilta. C:n mielestä on myös arveluttavaa tai ainakin huonoa makua näyttelyttää rotua Savossa, Pohjois-Karjalassa tai Lapissa. Nämä eivät ole rouvan suosikki maakuntia.

Viimeisenä kommervenkkinä kesän raikkaassa ja vauhdikkaassa alussa, saa maatiaiskuninkaan saapuminen Suomeen. Isäntä on löytänyt mielestään mahtavan aarteen bernhardilais Eveliinalle. Ruotsissa on puhutteleva ja komea hyvin voittoisa uros. Herra Kares on hyvin vanhan aikainen ja periaatteellinen, silloin kun ei pitäisi. Hänen mukaansa on näet tärkeää tuntea jaostusurokset….Miksi kysyn minä, me emme tarvitse lisää kuolaa tiluksillemme. Me mme tarvitse lisää maatiaisia, vaikka väri onkin oikea.

No yht´äkkiä isäntä keksi, että no rouva Karenmaa-Nurminen ja herra Nurminen ovat asuntoautolla tulossa Ruotsin läpi Suomeen. Niin isäntä sortui kataluuteen. “Tekisitkö Jaana kulta pienen palveluksen”, kuului tekstiviesti. “Toisitko minulle Tukholmasta tullessasi yhden kiltin uroksen?” Jaana vastasi tottakai voin auttaa”, siinä on muuten avulias rouva. Hän on myös sairaanhoitaja ja minä Chrystal kunnioitan sairaanhoitajia, se on kunniallinen ammatti.

Pienenä lisäyksenä rouva Karenmaa-Nurminen, laittoi ellei kysessä sitten ole jokin skotlanninhirvikoira uros. Isäntäni vastasi. “Ei kyseessä, ei tietenkään ole skotlanninhirvikoira.” Asia on selvä ja voimme tuoda uroksen Suomeen.” Loistavaa vastasi herra Kares ja ilmoitti, että teille tuodaan bernhardilaisuros matkaan mukaan.” Se oli jopa maailmaa paljon nähneelle rouva Karenmaa-Nurmiselle shokki, mutta ihana herra Nurminen sekä valloittava tyttärensä raivasivat autoon lisää tilaa. Niin on nyt Eveliinan sulho saapunut Suomeen….Minä en tiedä, miksi meidän tiluksillamme tarvitaan lisää valtavia jättiläisiä. Onhan tällä otuksella karismaa ja sen olemus, hieman kiehtoo jopa minua…..Olenko saamassa 50-kympin villityksen jälkikäteen vai onko hormonitoiminta muuten vain tekemässä tepposen? Olen huolissani ja loma on saanut minunkin pääni sekaisin. Myös Väyrysen tipahtaminen maalaisliiton pj. kamppailusta ilahdutti minua suuresti. Saivat sentään tilalle käsittääkseni nuoremman edustajan, mutta olen kuullut huhuja, että kuuluisi johonkin lahkoon tämä uusi pj. Ei kai se voi olla totta, lienee ikäviä juoruja.

Hulvatonta kesän jatkoa kaikille toivoo HRH Chrystal, joka lähtee nyt laiturille aurinkoon

 

 

Facebook Comments